Franse bond doet aangifte van racisme richting spelers na verloren WK-finale

dec 20 2022, 20:34 NEWS
Schermafbeelding 2022 12 20 om 203235
Frankrijk verloor afgelopen zondag een bloedstollende WK-finale van Argentinië. Nadat Frankrijk twee keer terug kwam van een achterstand kwam het aan op penalty's. In de reeks misten Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni hun penalty's waardoor Argentinië met 4-2 won.
Na de wedstrijd werden vooral Coman en Tchouaméni overladen met racistische comments en ook invaller Randal Kolo Muani kreeg het zwaar te verduren. Hij miste in de 123ste minuut dé kans om de winst binnen te halen. De Franse bond stapt nu naar de rechter om het racisme aan te pakken.
Na het EK kreeg ook Kylian Mbappé hiermee te maken. Hij miste de beslissende penalty tegen Zwitserland, wat het einde voor Frankrijk betekende. Hij liet toen weten dat hij zich niet gesteund voelde door de bond en zelfs overwoog te stoppen als international. De bond heeft hier dus blijkbaar van geleerd.
Racisme blijft een probleem in het voetbal. Het lijkt elke week wel ergens op of langs het veld te gebeuren en ook de Engelse spelers die hun penalty's misten tijdens de EK-finale weden gebombardeerd met racistische reacties.