Gers Pardoel wil Belg worden: 'Ik voel me in België meer thuis'

mrt 31 2023, 16:39 NEWS
schermafbeelding 2023 03 31 om 162605
Gers Pardoel wil Belg worden. Bij het programma ‘Play Café’ vertelde Gers dat hij er serieus over nadenkt om een Belgisch paspoort aan te vragen.
Gers Pardoel heeft al jaren meer shows in België dan in Nederland. In het gesprek bij ‘Play Café’ legt hij dan ook uit dat hij zich thuis voelt in België en dat hij daarom ook Belg wil worden, maar er speelt ook een andere reden mee. “Ik kwam erachter dat je bepaalde prijzen niet kunt winnen als je geen Vlaamse nationaliteit hebt.”
Voor Gers dus reden om de Belgische nationaliteit aan te vragen. “Je kan meerdere nationaliteiten hebben. Ik dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om een Belgisch paspoort aan te vragen. Ik ben op zoek naar iemand die me daarbij kan helpen.”


Helaas voor Gers Pardoel moet hij er wel rekening mee houden dat als hij een Belgisch paspoort aanvraagt hij automatisch afstand moet doen van zijn Nederlandse paspoort. Zie hieronder de regels van de Immigratie- en Naturalisatiedienst.
U verliest als meerderjarige de Nederlandse nationaliteit in de volgende situaties:
  • U doet zelf afstand van uw Nederlandse nationaliteit met een verklaring van afstand. U kunt een verklaring van afstand afleggen bij uw gemeente of bij de Nederlandse ambassade in het land waar u woont. Hebt u alleen de Nederlandse nationaliteit? Dan verliest u deze niet, omdat u dan staatloos zou worden.
  • U neemt vrijwillig een andere nationaliteit aan. U verliest dan automatisch de Nederlandse nationaliteit. Dit geldt als u in het buitenland woont, maar ook als u in Nederland woont. Bij uitzondering behoudt u de Nederlandse nationaliteit in de volgende drie situaties: U bent geboren in het land waarvan u de nationaliteit aanneemt. U woont ook in dat land als u die nieuwe nationaliteit krijgt.U woonde voordat u meerderjarig werd minimaal 5 jaar achterelkaar in het land van die andere nationaliteit.U neemt de nationaliteit aan van uw partner. En u bent gehuwd of hebt een geregistreerd partnerschap met elkaar.
  • U bent geboren in het land waarvan u de nationaliteit aanneemt. U woont ook in dat land als u die nieuwe nationaliteit krijgt.
  • U woonde voordat u meerderjarig werd minimaal 5 jaar achterelkaar in het land van die andere nationaliteit.
  • U neemt de nationaliteit aan van uw partner. En u bent gehuwd of hebt een geregistreerd partnerschap met elkaar.