Griekse politie neemt spelers van Nederlandse voetbalclub mee uit het vliegtuig na chaotische vlucht

jun 10 , 10:30 NEWS
shutterstock 2108324828
De vakantietrip van het zesde elftal van voetbalclub Merefeldia Nederweert is afgelopen week anders gelopen dan was gepland en ging gepaard met veel commotie. Volgens De Limburger werd een groot gedeelte van de selectie amateurvoetballers bij aankomst op Kreta uit het vliegtuig gehaald door de Griekse politie. De groep had volgens een woordvoerder van Transavia de vlucht naar Heraklion verstoord en had zelf drank meegenomen op de vlucht. Acht van hen zouden zelfs een vliegverbod bij Transavia en KLM hebben gekregen.  
Het zesde team van de amateurclub Merefeldia werd dit seizoen kampioen in de eigen competitie. Het team, bestaande uit 24 selectie- en stafleden vlogen donderdag vanaf Eindhoven naar Kreta om daar hun kampioenschap te vieren. Alleen verliep deze reis, waar de club zelf overigens niet bij betrokken was, chaotisch.
“Voor vertrek in Nederweert werd er al veel alcohol gedronken, heb ik begrepen, meldt clubvoorzitter Jan van Nierop van Merefeldia aan De Telegraaf. "En in Eindhoven op het vliegveld is dat doorgegaan.” Vervolgens zijn zestien voetballers op het vliegveld van Heraklion, de hoofdstad van Kreta, door de politie uit het vliegtuig gehaald, verteld de voorzitter. “Het enige dat ik weet, is dat de acht personen die het vliegverbod hebben gekregen nu moeten proberen maandag terug te keren naar Nederland met een Duitse luchtvaartmaatschappij.”
Nederweert24 sprak met een aantal spelers van het desbetreffende team van Merefeldia. “Er zijn acht dronken jongens die mee moesten met de douane. Die hebben een waarschuwing gekregen. Ze waren na een kwartier weer bij de rest van de groep. Er is geen sprake van agressie geweest en het verhaal over het vliegverbod wat de krant schrijft klopt ook niet,” aldus het team in een reactie.
Foto: Shutterstock/JGA

HET LAATSTE NIEUWS