Huurders claimen ziek te worden door de schimmel in de panden van huisbaas Cody Gakpo: “Er viel een rat door het plafond”

apr 22 , 11:14 NEWS
shutterstock 2442133347
Naast dat Cody Gakpo speler is van Liverpool, is hij ook eigenaar en verhuurder van verschillende huizen. Alleen zijn de leefomstandigheden in de panden van de Eindhovenaar niet altijd even goed. Zo zou volgens huurders in één van zijn panden ratten en muizen lopen en zitten de muren onder de schimmel.
Het gaat om een pand in Roermond. De Limburger, een regionaal dagblad, is een kijkje gaan nemen en heeft aardig wat gebreken geconstateerd: dode muizen op de overloop, een trappenhuis vol troep, gaten in plafonds, beschimmelde badkamermuren en niet weggewerkte kabels. De huurders claimen ziek te zijn geworden door deze omstandigheden. Zo zou de één last hebben van zijn luchtwegen en de ander kampen met rugklachten. Deze huurders wonen in de kelder van het appartement waar het vrij donker is.
Een van de huurders is zich doodgeschrokken: er viel plots een rat door het plafond. Ik zag hem zo lopen, een rat met een lange staart. Dat was zeker geen muis." Een ander heeft logischerwijs ook zijn twijfels over de hygiëne: "Er wordt niet vaak genoeg gepoetst. Vuilnis ligt opgestapeld achter de poort: oude bedden, lachgasflessen en drankflessen.
De huurders hebben advocaat Gijs Geerlings ingeschakeld, en die heeft een klacht ingediend bij de huisbaas. Die baas is dus Cody Gakpo. Uit het contract van een van de huurder is gebleken dat het pand wordt beheerd door Elevate Finance uit Weert en dat de stichting Samaritaan de eigenaar is ervan. De voetballer is 'alleen zelfstandig bevoegd bestuurder' van Samaritaan. Aanspreekpunt Stefan Wals ontkent de klachten van de huurders. "Er was overlast van muizen, maar die hebben we laten verdelgen." De onderhoudstoestand van het pand is goed."
De Engelse media is inmiddels ook op de hoogte van deze zaak. Zij wijzen erop dat Cody Gakpo een groot genoeg salaris verdient om de panden hygiënisch en schoon te houden. Daily Star: "De Nederlander verdient circa 130.000 pond per week. Hij vraagt 875 euro per maand voor wat wordt beschreven als een duister keldertje vol schimmel, en 850 euro voor een flatje dat volgens de huurders zo klein is dat ze zijwaarts moeten lopen om de deur te bereiken."
Foto: Shutterstock/Orange Pictures