Ice Spice maakt acteerdebuut naast Denzel Washington in Spike Lee film High & Low

apr 11 , 13:07 NEWS
schermafbeelding 2024 04 11 om 134120
Ice Spice zal zich bij Denzel Washington voegen in de cast voor de langverwachte herinterpretatie van Akira Kurosawa's legendarische thriller, High and Low, geregisseerd door Spike Lee. Het is voor de Deli rapper de eerste keer dat ze in een film zal spelen. Voor Denzel Washington is het alweer de vijfde keer dat ze samenwerken en hun eerste keer sinds Inside Man uit 2006.
Kurosawa bracht High and Low uit in 1963 en het blijft een van de meest iconische films van de Japanse filmmaker, die verder films uitbracht als Yojimbo, Ikiru, Seven Samurai en Ran. Het verhaal volgt een zakenman die voor een lastige keuze komt te staan. Helpt hij een werknemer door hem het geld te lenen om zijn kind vrij te kopen van ontvoerders of gaat hij voor meer macht.
Spice gaf eerder aan dat ze een carrière in acteren wilde nastreven tijdens een interview met Ebro, Laura Stylez en Peter Rosenburg op HOT 97 in januari 2023. "I didn’t ever really like see myself being a rapper," zei ze toen. "I always wanted to be an actress. That was my first passion." Een jaar nadat interview verscheen ze in een Super Bowl-commercial voor frisdrank, genaamd Starry. Tijdens een gesprek op TODAY met Hoda & Jenna noemde ze dat haar acteerdebuut. "For me, that will act as an introduction to acting," zei ze. "Which is crazy, because that’s not a lot of people’s introduction. It’s a lot of pressure because it’s such a big platform. But regardless, I’m grateful I got to have that experience. It was definitely a challenge delivering the lines and stuff like that."
Op muzikaal vlak zit Ice Spice ook niet stil. Ze werkt momenteel aan haar debuutalbum Y2K, dat later dit jaar moet uitkomen.