Idris Elba geeft droevige reden voor het afwijzen van James Bond-rol: "They made the whole thing disgusting"

jun 28 2023, 10:31 NEWS
schermafbeelding 2023 06 28 om 110244
Het is nu bijna vier jaar geleden dat Daniel Craig voor de allerlaatste keer in zijn rol als James Bond kroop. Het team van de 007-filmreeks zijn nog druk bezig met het zoeken van de perfecte kandidaat voor de hoofdrol, al waren veel er al van overtuigd dat die al binnen was; acteur Idris Elba. Hij legt tijdens de podcast 'Smartless' uit wat hem tegenhield om de rol als James Bond aan te nemen.
Idris Elba, de topacteur in filmreeks Luther, vond het een grote eer dat hij degene was die de rol van Daniel Craig mocht overnemen: "I was like, ‘This is crazy!’ James Bond…We’re all actors and we understand that role." Het voelde voor Elba als een hoogtepunt in zijn carrière en kreeg er superveel complimenten over. Helaas voelde de topacteur niet van iedereen steun en kreeg naast alle mooie berichten ook felle kritiek over zich heen. "Essentially, it was a huge compliment that every corner of the world except from some corners, which we will not talk about, were really happy about the idea that I could be considered," vertelt Elba. "Those that weren’t happy about the idea made the whole thing disgusting and off-putting, because it became about race. It became about nonsense and I got the brunt of it."
Hij meende dat het lang niet de eerste keer was dat een niet-witte acteur aan de kant wordt gezet voor een speciale rol in een film of serie. Eerder sprak Elba al dat hij niet wil worden gezien als een 'zwarte acteur' en dat mensen 'te erg geobsedeerd zijn met ras'. "I stopped describing myself as a Black actor when I realized it put me in a box", aldus Elba. "We’ve got to grow. We’ve got to. Our skin is no more than that: it’s just skin. Rant over."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 10 om 170710

Spanning loopt op bij Eurovisie Songfestival, beelden laten zien hoe Joost Klein en Appie achter de schermen worden geïntimideerd

NEWS mei 10, 17:07
schermafbeelding 2024 05 10 om 160552

Joost Klein doet geen repetities meer voor Eurovisie Songfestival finale na incident, organisatie start onderzoek

NEWS mei 10, 16:07
schermafbeelding 2024 05 11 om 123637

Joost Klein mag definitief niet meer meedoen aan de finale van het Eurovisie Songfestival

NEWS mei 11, 12:37