'Ihattaren aangeboden bij PSV'

dec 13 2022, 11:42 NEWS
ihattaren 1 1 1076x717 1
De soap rondom Mohamed Ihattaren krijgt weer een nieuw hoofdstuk, maar het lijkt voorlopig even het laatste deel te zijn. Marcel Brands was gisteren aanwezig op de forumavond van de Supportersvereniging van PSV. De algemeen directeur van de Eindhovense club bevestigde daar dat het team van Ihattaren inderdaad gebeld heeft voor een terugkeer naar zijn jeugdliefde.
Na een lastige periode waarin de jonge speler zijn vader verloor belandde Ihattaren op een zijspoor bij Duitse trainer Roger Schmidt. Uiteindelijk vertrok hij naar Juventus dat hem direct verhuurde aan Sampdoria. Ook daar ging het mis en Ajax besloot de middenvelder een nieuwe kans te geven. Na een persoonlijk trainingstraject met Gerald Vanenburg sloot hij in de zomer aan bij de groep. Hij maakte indruk en het leek erop dat hij een serieuze rol kon gaan spelen bij de Amsterdammers. Hij kwam echter opnieuw in de problemen en er werd zelfs gezegd dat hij erg dicht tegen de criminaliteit zat. Nog voor het seizoen begon verdween hij weer uit het zicht en op januari is hij weer terug bij Juventus.
Sinds het bekend is dat Ajax afziet van de koopoptie laat Ihattaren regelmatig zien dat hij terug wil naar PSV. Eerder werd er dan ook gemeld dat hij aangeboden was bij de Eindhovense club en gisteravond bevestigde directeur Brands dat dus ook. PSV ziet er echter geen heil in: "Het speelt niet en is niet aan de orde. In de voetballerij weet je het nooit, maar op dit moment is het totaal niet aan de orde" Hij vult nog aan: "Ik ken Mo al vanaf dat hij heel jong is en dan kwam ik hem op De Herdgang weleens tegen. Je hebt iets met hem en ik vind het doodzonde, want het is een fantastische speler. Buiten het veld is er wel heel veel mis gegaan, maar ik ken niet alle details. Als je de helft moet geloven van wat je allemaal leest, dan is het veel."