Italiaanse voetballegende op gewelddadige wijze beroofd tijdens Spanje - Italië

jun 21 , 12:21 NEWS
schermafbeelding 2024 06 21 om 124637
De avond van de EK-wedstrijd tussen Spanje en Italië veranderde voor de Italiaanse voetballegende Roberto Baggio in een nachtmerrie. Terwijl veel Italianen thuis de wedstrijd volgden, werd de 57-jarige oud-voetballer in zijn villa in Noord-Italië hardhandig beroofd.
Baggio, die in de jaren negentig grote successen vierde bij o.a. Juventus AC MIlan en het Italiaanse nationale team, raakte gewond toen vijf gemaskerde overvallers zijn huis binnendrongen. De overvallers, die tijdens de overval juwelen, horloges en geld buitmaakten, sloegen Baggio op zijn hoofd met een pistool toen hij zich probeerde te verzetten. Hij moest later die avond in het ziekenhuis worden behandeld voor zijn verwondingen.
De overvallers sloten Baggio, zijn vrouw Andreina en hun drie kinderen op in een kamer. Terwijl het gezin opgesloten zat, haalden de overvallers het huis leeg. De overval duurde veertig minuten, mede door de afgelegen ligging van de villa in Altavilla Vicentina. Pas toen ze zeker wisten dat de overvallers vertrokken waren, durfde de familie Baggio de deur te forceren en de politie te bellen.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

De politie, die snel ter plaatse was, vermoedt dat het om een georganiseerde overval gaat, uitgevoerd door professionals vanwege de nauwkeurige timing en methodiek. Onderzoek naar de brute overval is nog in volle gang, en Baggio werd vrijdagochtend gespot terwijl hij de politie rondleidde op zijn landgoed.
Baggio, ook bekend als 'De Goddelijke Paardenstaart' vanwege zijn iconische haardracht, beleefde een roerige avond. Naast de overval zag hij Italië met 1-0 verliezen van Spanje in de groepsfase van het EK, een nederlaag die volgens velen zelfs hoger had kunnen uitvallen.
Roberto Baggio, ook bekend als 'De Goddelijke Paardenstaart' vanwege zijn iconische haardracht, was voor aanvang van het EK nog aanwezig bij een bijeenkomst van de Italiaanse nationale ploeg en werd gefotografeerd met de huidige spelers die de eer van hun land verdedigen. Sinds zijn actieve carrière probeert hij echter buiten de spotlights te blijven.

HET LAATSTE NIEUWS

yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39
schermafbeelding 2024 07 17 om 130609

De man achter A Jewellers vertelt het verhaal van de 'million dollar chain' van Burna Boy

NEWS jul 17, 12:49