Jamal Ben Saddik krijgt opnieuw lange schorsing van Glory, dit keer voor trap naar Rico Verhoeven

mei 23 , 11:33 NEWS
schermafbeelding 2024 05 23 om 111034
Slecht nieuws voor Jamal Ben Saddik. De vechter is voor zes maanden geschorst door de kickboksorganisatie Glory. Een gevecht tussen Rico Verhoeven en Nabil Khachab, liep tijdens de Glory Grand Prix op 9 maart uit de hand toen Jamal Ben Saddik in de ring opdook en Rico Verhoeven een trap wilde geven.
De aanleiding van het opstootje was een woordenwisseling tussen betrokken vechters en hun teams. Toen Ben Saddik eenmaal aanwezig was in de ring liep het helemaal uit de hand.
Glory kwam in samenwerking met de Vechsport Autoriteit uit op een straf van een half jaar. “De acties van Ben Saddik hadden geweld kunnen uitlokken en schade kunnen veroorzaken bij deelnemers, fans en officials”, meldt organisator Glory.
Ondanks het opstootje wist Verhoeven uiteindelijk de Glory Grand Prix, een achtmanstoernooi voor heavy weights, te winnen en ging met de hoofdprijs van 500.000 dollar naar huis. De avond kreeg alleen een nare nasmaak door het incident met rivaal Ben Saddik.
Verhoeven was niet te spreken over het gebeuren. “Ik heb gewoon overduidelijk terecht gewonnen. En dan komt hij weer de ring in. Deze man moet gewoon verbannen worden uit deze sport. Het is onacceptabel”, zei de Verhoeven toen na het winnen van het toernooi. “Ik walg er echt van. Ik walg van dit gedrag. Dit wil je toch niet zien in de ring? Dit is toch allesbehalve sportief en mooi. Ik snap dat mensen gek zijn op sensatie, maar dit is niet wat de echte liefhebbers willen zien. Ik heb deze gozer al twee keer total loss geslagen, dus ik ben echt niet bang voor hem. Ik sta altijd een keer meer op dan mijn tegenstander. Hij is al de grootste en sterkste van iedereen, maar nog steeds stopt hij zichzelf helemaal vol. Dat is toch ongelooflijk?’’
Verhoeven en Ben Saddik hebben in totaal drie keer tegenover elkaar in de ring gestaan. Verhoeven versloeg Ben Saddik tweemaal, maar verloor in 2011 van de Belg tijdens It's Showtime in de Sporthallen Zuid.