Jiri11 hint naar het einde van zijn carrière met nieuw album A Swan Song

mrt 22 , 13:07 NEWS
schermafbeelding 2024 03 22 om 132555
Jiri11 tekende in 2022 bij het ADF label van Ronnie Flex en bracht niet veel later zijn album Icarus uit. Vandaag is het tijd voor de opvolger genaamd A Swan Song.
A Swan Song is een opvallende titel en het lijkt erop dat Jiri11 een boodschap heeft. Een Swan Song of in het Nederlands Zwanenzang is een uitdrukking voor het laatste werk dat een kunstenaar maakt voor het einde van diens carrière of leven. De verwijzing komt van de mythe dat zwanen die hun dood voelen aankomen nog een keer alles uit de kast halen voor een mooi gezang. Volgens Socrates doen ze dit uit blijdschap voor alles wat ze na de dood te wachten staat. 
Van deze betekenis uitgaande zou Jiri11 dus stoppen met zijn carrière of neemt hij afscheid van deze vorm van muziek, maar is hij niet bang voor wat daarna komen gaat. We zullen moeten afwachten wat hij zelf te zeggen heeft over de betekenis van het album, maar ook zijn laatste post op Instagram lijkt te hinten naar het einde.
A Swan Song telt tien tracks inclusief Prelude, OCD, Ben Met Je, Y2K Shordy en Kind van Buiten met bijdrages van sor, ADF Samski en Kaya Imani. Beluister het project via Spotify, Apple Music en Deezer.