Jiri11 neemt afscheid van de oude Jiri en laat zien wat hij van plan is tijdens indrukwekkende Pinkpop show.

jun 24 , 16:25 NEWS
schermafbeelding 2024 06 24 om 165837
Jiri11 heeft afgelopen vrijdag het festival Pinkpop geopend met een unieke show. Met een gastoptreden van Ronnie Flex laat hij naar eigen zeggen aan het publiek zien en horen wat hij in de afgelopen acht jaar gemaakt heeft: Vanaf zijn tijd als ANBU-lid tot zijn meest recente album 'A Swan Song' als artiest van ADF ENT, het label van Ronnie Flex.
Tijdens zijn show en in een item van 3voor12 vertelt de rapper dat het na zijn laatste album A Swan Song tijd is voor verandering. Het zwanenlied betekent immers 'het laatste werk van een kunstenaar. "Ik heb zin om alle kaders om mij heen af te breken," vertelde Jiri11 op stage voordat hij zijn gitaar erbij pakte. Vervolgens deed hij twee nieuwe songs die totaal in een ander genre liggen dan waar Jiri11 om bekend staat.
De rapper vertelde vlak na de release van zijn album in maart al aan 3voor12 dat hij klaar is met de status van de rapgame in Nederland en hij toe is aan verandering. "Persoonlijk ben ik niet de grootste hiphopliefhebber," zei Jiri en noemde de rapgame zelfs toxic. ‘Kijk, ik ben een muzikant, een instrumentalist. In hiphop gebeurt daar vrij weinig (red. mee). Je kunt muzikaal zo hoog en laag springen als je wil, maar aan het einde van de dag gaat het er gewoon om dat het goed loopt op TikTok," vertelde hij aan 3voor12. 

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Zelf is de rapper uit Venlo erg fan van Yachtrock, een 'soft-rock'-genre gebaseerd op West Coast. "In yachtrock is alles op het hoogste niveau: songwriting, instrumentalisme, het is super sophisticated en crazy. Bij elke pokoe hoor je wel een raar akkoord waarvan je denkt: hè?’ Hij doelt hiermee op dat hij vindt dat het genre Hiphop hem beperkt in zijn artistieke creativiteit en andere genres niet. "Je geeft Van Gogh ook niet alleen maar kleurplaten met de mededeling dat-ie alleen maar binnen de lijntjes mag kleuren."
Jiri11 laat met zijn show op Pinkpop zien dat hij klaar is om dit Yachtrock verder te gaan ontdekken om wellicht uiteindelijk ook zelf muziek in uit te brengen. In het laatste kwartier van zijn show deed hij al twee nummers die in dit genre passen. Op de manier hoe hij deze nummers aankondigde lijkt hij een nieuwe weg in te slaan in zijn carrière

HET LAATSTE NIEUWS

yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39
schermafbeelding 2024 07 17 om 130609

De man achter A Jewellers vertelt het verhaal van de 'million dollar chain' van Burna Boy

NEWS jul 17, 12:49