JoeyAK moet ruim een half miljoen aan 'crimineel verkregen winst' betalen aan de Staat

feb 21 , 13:08 NEWS
schermafbeelding 2024 02 21 om 133729
De rechtbank heeft geoordeeld dat JoeyAK meer dan 500 duizend euro moet terugbetalen aan de Staat. Uit onderzoek naar de financiën van de rapper en verschillende huiszoekingen bleek dat hij over grote bedragen aan contant geld beschikte. Volgens justitie verkreeg hij een groot deel daarvan uit handel in coke.
Het OM beweerde dat Joey zo'n 800 duizend euro aan illegale inkomsten had, nadat hij eerder al werd veroordeeld voor het witwassen van 200 duizend euro. Er werd een ontnemingszaak gestart waarmee justitie het geld wilde invorderen. De rechter heeft nu dus bepaald dat de rapper ruim een half miljoen aan de staat moet betalen.
Als bewijs leverde justitie o.a. een video aan, waarin een kind uit de directe omgeving van de rapper speelt met stapels geld ter waarde van in totaal 200 duizend euro. De video werd gevonden op de telefoon van Joey en dat was voor hen voldoende bewijs om het geld aan hem toe te schrijven. Daarnaast wijzen ze naar een clipmaker die een Rolex zou hebben gekregen voor zijn werk en claimen ze chats te hebben waarin JoeyAK praat over het investeren van tonnen in coke handel. 
De rechter vond dat JoeyAK niet genoeg kon bewijzen dat de berekeningen van justitie niet zouden kloppen en beoordeelde de zaak van het OM als voldoende onderbouwd. Wouter de Zanger, advocaat van Joey, vond echter dat het verhaal van het OM onvoldoende onderbouwd was en wees naar de legale inkomsten van de rapper. Hij doelde daarmee voornamelijk uit optredens en meet en greets. Een boekhouding of iets dergelijks over deze optredens en meet en greets kon echter niet aangeleverd worden door het team van de rapper.
De rechtbank zag niet genoeg bewijs voor de vermeende herinvestering van drie ton in cocaïne. Wel gelooft de rechter dat het JoeyAK was, onder de naam Beton, maar kon dit niet zonder twijfel bewijzen.
De advocaat van JoeyAK heeft na de uitspraak laten weten dat hij erover nadenkt om in hoger beroep te gaan tegen de terugvordering.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 02 16 om 172904

Kanye West komt op voor zijn vrouw en mishandelt man die haar aangerand zou hebben

NEWS apr 18, 10:29
ronaldo 3

Ronaldo krijgt gelijk van arbitragecommissie en kan miljoenen euro's verwachten van oud-werkgever

NEWS apr 18, 11:43
schermafbeelding 2023 10 02 om 173733

Max Verstappen maakt Lewis Hamilton belachelijk tijdens stream

NEWS apr 18, 14:28
shutterstock 627391325

Ondernemer aangeklaagd voor verkrachting nadat hij zich anders voordeed op Tinder: "Ik wilde iemand anders, niet hem"

NEWS apr 18, 10:55
dailypaper ss24 resortcreative 11 0048 copy

Daily Paper bereidt je voor op de zomer en het festivalseizoen met nieuwe collectie

STYLE apr 18, 12:45