Misdaadverslaggever van den Heuvel deelt barre omstandigheden van Quincy Promes z’n verblijf in de gevangenis van Dubai

mrt 29 , 15:41 NEWS
schermafbeelding 2024 03 29 om 153916
Misdaadverslaggever John van den Heuvel deelt vandaag in de Telegraaf nieuwe informatie over hoe het met Quincy Promes gaat. Volgens de misdaadverslaggever heeft de voetballer het ‘loodzwaar’ in de gevangenis Al Aweer, waar hij mogelijke uitlevering naar Nederland afwacht.
Zo meldt Van den Heuvel dat Promes 'verblijft in een zespersoons cel en moet slapen in een van de drie tweepersoonsstapelbedden’. "Buiten de zes ‘gelukkigen’ die een eigen bed hebben, slapen ook nog tien tot twintig gedetineerden op de grond van de celruimte", legt de misdaadverslaggever uit.
Ook zou Quincy Promes volgens Van den Heuvel, verplicht zijn kaalgeschoren en mag hij overdag zijn cel verlaten ‘om in een gang televisie te kijken met andere gevangenen’, maar dat er verder geen ander entertainment is voor de gevangenen.
"Quincy Promes zou zich in de gevangenis hebben laten ontvallen dat hij hoopt op een uitlevering door Dubai aan Rusland, zodat hij zijn Nederlandse straf voorlopig ontloopt", weet Van den Heuvel ook te melden. Rusland heeft namelijk ook om uitlevering gevraagd van Promes vanwege belastingontduiking. Als de Verenigde Arabische Emiraten het uitleveringsverzoek naar Rusland goedkeuren, zou de voetballer de 7,5 jaar aan celstraffen in Nederland kunnen ontlopen.