Joost Klein doet geen repetities meer voor Eurovisie Songfestival finale na incident, organisatie start onderzoek

mei 10 , 16:07 NEWS
schermafbeelding 2024 05 10 om 160552
Joost Klein gaat geen repetities meer doen voor de Eurovisie Songfestival finale. De organisatie van het evenement is een onderzoek gestart naar een ‘incident’ dat zich zou hebben afgespeeld.
"We doen onderzoek naar een incident dat aan ons is gemeld", laat European Broadcasting Union (EBU) in een verklaring weten. De EBU laat niet weten om wat voor incident het gaat en wil ook geen nader commentaar leveren.
Joost Klein plaatste zich donderdagavond voor de finale van het Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden. Na de plaatsing vond er al een opvallend moment plaats waarbij aan de Israëlische deelneemster Eden Golan werd gevraagd of de deelname van Israël aan het Eurovisie Songfestival andere deelnemende landen niet in gevaar brengt. Toen de persleiding ingreep en aangaf dat ze de vraag niet hoefde te beantwoorden onderbrak Joost Klein dit door de vraag te stellen, “Waarom niet?”. Na de opmerking van Joost Klein beantwoordde Eden Golan alsnog de gestelde vraag.
Op sociale media gaat een video rond waarin Eden Golan beweert dat Klein niet met hun op de foto wilde omdat hij hun zou haten. Dit zou mogelijk het incident kunnen zijn waar de EBU onderzoek op doelt. Bekijk de video hieronder.
Update 16:22: Volgens Het Parool is Joost Klein geschorst na een incident. Klein zou ruzie hebben gehad met iemand van de technische afdeling.
Omdat tijdens de generale repetitie van vrijdagavond de jurypunten worden vergeven, zal hij die missen als hij niet optreedt. 
Duidelijk is dat als Klein nog wil meedoen alles snel opgelost moet worden om kans hebben in de finale. De generale repetitie geldt als de show waarop de jury's hun punten baseren. Als hij daar dus niet optreed, kan hij die punten niet meer ontvangen. Deze punten vanuit de jury tellen voor de helft in de finale en kan hij een hoge klassering op zijn buik schrijven.