Joost Klein haalt met Malmö Freestyle uit naar bookmakers en critici: "We do it for the art, we don't do it for the money"

mei 08 , 10:40 NEWS
schermafbeelding 2024 05 08 om 105640
Joost Klein staat morgenavond in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, maar de beelden van zijn eerste repetitie hebben volgens de bookmakers wel invloed gehad op zijn winkansen. Dit heeft Joost ook gezien en vandaag komt hij met een reactie vanuit Malmö.
Voordat Joost zijn track naar buiten had gebracht bungelde hij ergens onderaan in de peilingen, maar vanaf de release van Europapa is hij omhoog geschoten. Binnen no time klom hij de top 5 binnen bij de bookmakers. Dat is ook niet zo vreemd, want geen enkel ander nummer deed het zo goed op Youtube en Spotify als de inzending van de Fries.
De beelden van de eerste repetitie en dan met name de bijdage van Appie Mussa als blauwe vogel hebben echter een negatieve impact gehad. De bookmakers gaven hem steeds minder kans en inmiddels staat hij op plek 6 met zo'n 5% winkans. Het feit dat de eerste halve finale al heeft plaatsgevonden heeft hier ook invloed op, want voornamelijk Bambie Thug uit Ierland heeft indruk gemaakt.
Joost Klein reageert via Instagram op de kritiek en zijn dalende kansen. Hij heeft een affiche gemaakt met de tekst "Breaking news: bookmakers don't want you to vote for him. This is not a joke entry" onder een foto van Appie Mussa als blauwe vogel. Daarnaast heeft hij een Malmö Freestyle uitgebracht waarin hij uithaalt naar de bookmakers en naar critici die zijn act niet lijken te begrijpen. Hij opent de track met "Fuck the bookmakers" en rapt o.a. "They thinking I'm a joke, I don't think it's funny".