Joost Klein heeft grootse plannen voor Eurovisie Songfestival en belooft vrienden Appie Mussa en Stuntkabouter mee te nemen in show

apr 23 , 22:04 NEWS
ev jk
Het team achter Joost Klein heeft dinsdagavond bij Sophie & Jeroen op NPO 1 al enkele onthullingen gedaan over hoe de Eurovisie Songfestival show eruit gaat zien. Gover Meit gaf een voorproefje door o.a. twee fragmenten van oude Songfestival acts te laten zien die inspiratie hebben opgeleverd.
Alhoewel Gover Meit als creative director de opdracht heeft gekregen alles zo geheim mogelijk te houden liet hij wel weten dat het optreden meer wordt dan een simpel feestje.
“Ik heb laatst per ongeluk het woord maanlanding gebruikt”, vertelt Meit. “Dat werd meteen in zestig talen vertaald. Laat ik het zo zeggen: ik denk nog steeds dat het enthousiasme dat we zullen gaan ervaren vergelijkbaar is met dat moment.”
Bij Sophie & Jeroen nam Meit ook Appie Mussa en Stuntkabouter mee. Zij gaan, net als in de videoclip, een rol spelen in de Eurovisie Songfestival show van Joost Klein. Wat hun rol precies zal zijn houden ze nog geheim. Aan het decor is al negen maanden aan gewerkt. “Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat ik zo lang aan één ding heb mogen werken.”
Meit gaf een klein voorproefje met twee fragmenten, “Ik heb inspiratie gehaald uit twee acts van het songfestival. Joost is heel goed in het geven van een dubbele betekenis aan dingen. Zijn muziek klinkt heel vrolijk, maar heeft ook vaak een emotionele, diepere laag. Precies die combinatie zit voor mij in deze twee acts.”
De eerste fragment is dat van de Finse inzending van vorig jaar: Cha cha cha van Käärijä. Hij werd toen tweede. “Dat zo'n feestact aanslaat in heel Europa, gaf ons zelfvertrouwen. Wij durven nu ook meer onze eigen stijl te laten zien. Maar tegelijkertijd vertelde deze act heel weinig over het liedje, ik weet eigenlijk nog steeds niet waar het over ging.”
Het andere fragment is dat van de winnaar uit 2017. Toen won de Portugees Salvador Sobral met Amar Pelos Dois. “Dat is denk ik mijn favoriete songfestivalact ooit", voegt Meit toe. “Hoe iets kleins heel groot kan zijn op een festival. Wij proberen er nu iets aan toe te voegen.”
Nederland zal zich op 9 mei voor het eerst moeten bewijzen in de tweede halve finale als laatste deelnemer. De beste tien gaan door naar de finale op 11 mei. Joost Klein is van underdog gestegen naar nummer 3 bij de bookmakers als kanshebber voor de winst in Malmö.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 02 05 om 112332 65c0b73021972

Eves Laurent reageert op Young Ellens in nieuwe track Kleine 2 Bars van Chivv: "Rappers zijn stoffig"

NEWS mei 03, 10:23
schermafbeelding 2023 09 07 om 173941

Kendrick Lamar verhoogt de druk op Drake met tweede disstrack 6:16 AM in LA

MUSIC mei 03, 15:35
shutterstock 1789026455

In onderzoek naar crypto-gokwebsite ZKasino is een 26-jarige man opgepakt in Nederland, 11,4 miljoen euro in beslag genomen

NEWS mei 03, 18:19
schermafbeelding 2024 05 03 om 131010

Ronnie Flex dropt zomerse video van nieuwe single Desire

MUSIC mei 03, 13:08