Jumbo haalt omstreden WK reclame met Donnie per direct van TV

nov 02 2022, 13:18 NEWS
Schermafbeelding 2022 11 02 om 131728
Gisteren ging er een nieuwe reclame van Jumbo live in het teken van het WK in Qatar. In de reclame gebruiken ze een speciale versie van het nummer Toppie van Donnie & De Toppers.
In de commercial zien we een groep bouwvakkers in de polonaise en dat is het gedeelte waar heel Twitter meteen over viel. Het WK is omstreden vanwege het grote aantal bouwvakkers en andere arbeidsmigranten die overleden zijn tijdens de bouw van de stadions en de infrastructuur. In de reacties is voornamelijk sprake van verbazing dat niemand dit heeft gezien voordat het uitkwam.
De reclame verschijnt ook nog eens daags nadat het nieuws naar buiten kwam dat oranjesupporters gratis naar het WK mogen in ruil voor positieve berichten over Qatar en het WK.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Jumbo: haa mannen, je weet wel dat komende WK met die dode gastarbeiders? Ja we dachten dus aan een polonaise van bouwvakkers Donnie: aight let's go man Geer: énig! Jeroen: ben ik helemaal bij Froger: TOPIDEE! Jan Smit: 😍 Frank Lammers: god non de ju geweldig #jumbo

407
Reply

Als Qatar en de FIFA net zo snel zouden reageren op kritiek als Jumbo waren alle arbeidsmigranten allang gecompenseerd voor hun leed.

NOS
NOS
@NOS

Jumbo haalt WK-reclame met hossende bouwvakkers van de buis nos.nl/l/2450768

75
Reply

HET LAATSTE NIEUWS