Juventus krijgt alsnog puntenaftrek voor fraude en lijkt naast Champions League ticket te grijpen

mei 22 2023, 21:19 NEWS
schermafbeelding 2023 05 22 om 213213
Juventus kreeg eerder dit seizoen vijftien punten aftrek vanwege fraude, maar ging met succes in beroep. De straf werd voorlopig opgeschort en de club uit Turijn bereikte de tweede plek in Italië. Nu, drie wedstrijden voor het einde van het seizoen, krijgt de Oude Dame alsnog een flinke straf voor fraude.
De Italiaanse voetbalbond FIGC laat weten dat ze tien punten aftrek krijgen. Het hof van beroep van de FIGC heeft geconstateerd dat Juventus zich schuldig heeft gemaakt aan het kunstmatig verhogen van de verkoopprijzen van verschillende spelers. Hierdoor was de omzet op papier hoger dan in werkelijkheid het geval was. Volgens de bevindingen zou er sprake zijn geweest van een fraudebedrag van in totaal 115 miljoen euro. Hoewel Juventus eerder met succes beroep had aangetekend, hebben de rechters maandagavond uitspraak gedaan in deze zaak.
Juventus zakt van plek 2 naar plek 7 en lijkt Champions League voetbal te kunnen vergeten. Ze staan vijf punten achter Milan (de eerste CL plek) met nog drie wedstrijden te gaan. De eerste van die drie wedstrijden wordt nu gespeeld en Juve staat met 0-2 achter tegen Empoli ten tijden van dit schrijven. Volgend weekend spelen Juve en Milan nog tegen elkaar.