KNVB en Nike presenteren WK-shirts van het Nederlands Elftal

sep 15 2022, 12:33 β€’ NEWS
Schermafbeelding 2022 09 15 om 123245
Op 20 november begint in Qatar het WK 2022 met de wedstrijd Qatar - Ecuador (als Ecuador niet gestraft wordt voor het opstellen van een niet-speelgerichtigde speler). Nederland speelt een dag later in dezelfde poule hun eerste wedstrijd tegen Senegal.
Vandaag zien we in welke shirts ze dat zullen doen, want Nike heeft de WK shirts onthuld. De shirts zijn weer Oranje en donkerblauw en zullen voor het eerste gedragen worden in de Nations League wedstrijden tegen Polen en BelgiΓ« op 22 oktober en 26 oktober.
"Het uitshirt is geΓ―nspireerd op de Nederlandse cultuur en de invloedrijke kledingmerken die een belangrijk stempel hebben gedrukt op voetbal, streetwear en cultuur. Voor het thuistenue heeft kledingsponsor Nike inspiratie gehaald uit het totaalvoetbal waarmee het Nederlands voetbal zichzelf in de jaren zeventig op de kaart zette. Wie goed kijkt, kan in het patroon van het iconisch oranje de getekende manen van de Hollandse leeuw ontdekken. De zwarte vegen die in de details van het shirt terugkomen, staan voor de fighting spirit waarmee het team van bondscoach Louis van Gaal voor de dag gaat komen." schrijft de KNVB in een persbericht.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

HET LAATSTE NIEUWS