Koning Willem-Alexander wist voor trip naar Atlanta niet van oude celstraf Frenna, maar neemt het alsnog voor hem op: "Hij verdient een tweede kans"

jun 14 , 1:22 NEWS
schermafbeelding 2024 06 14 om 011948
Koning Willem-Alexander heeft op de laatste dag van het werkbezoek in de Verenigde Staten bij de pers aangegeven dat hij niet op de hoogte was dat Frenna in 2016 was gearresteerd in Suriname. Ondanks dat hij er niet van op de hoogte was neemt hij het voor de SFB-frontman op.
“Maar dat gezegd hebbende: Iedereen in Nederland die veroordeeld is en zijn straf heeft uitgezeten, verdient een tweede kans. Zo werkt ons rechtssysteem”, legt Willem-Alexander aan de Nederlandse pers uit. “Dit gedrag dat hij vertoond heeft, dat is niet acceptabel. Dat moeten we ook niet accepteren”, vervolgt de koning over Frenna’s veroordeling. “Maar hij heeft berouw getoond, hij heeft zijn straf uitgezeten en hij verdient een tweede kans.”
Ook Máxima vindt duidelijk dat Frenna niet meer afgerekend mag worden voor zijn fouten uit een eerder leven. “Hij heeft zijn straf uitgezeten, hij heeft ervan geleerd”, reageert ze.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Op de vraag vanuit de pers of Frenna “gecanceld moet worden”, is het antwoord van de koning nog duidelijker: “Cancelcultuur, daar doen wij niet aan.”
Het koningspaar was vanaf maandag voor een vierdaags werkbezoek in de Verenigde Staten. De eerste dag reisde het koningspaar naar Atlanta, waar ze met Rotjoch en Frenna de legendarische Patchwerk Recording Studios indoken.

HET LAATSTE NIEUWS