Kosso is alle discussies zat: "Heel dit WK verpest door politiek en armbandjes"

nov 24 2022, 18:26 NEWS
Schermafbeelding 2022 11 24 om 180433
De afgelopen dagen hoef je maar je televisie aan te doen en de discussies over het omstreden WK voetbal in Qatar komen voorbij. Kosso was het vandaag helemaal zat en ging naar zijn Instagram Story om zijn mening hierover te uitten. De Limburger laat met duidelijke woorden weten er helemaal klaar mee te zijn.
"Het is sport laten we lekker genieten van het WK zoals we altijd hebben gedaan," vertelt Kosso. "Het is verpest, ik heb heel die feeling niet meer bij dit WK. Het gaat alleen maar om politieke dingen en armbandjes."
De ophef is natuurlijk niet ongegrond. Volgens Amnesty International zijn er duizenden doden gevallen onder de arbeiders bij de bouw van de vele stadions. Naast de vele doden is er ook ophef rondom de OneLove armband. Dit was namelijk een idee van de KNVB en staat voor inclusie en diversiteit. De bond wilde hiermee een positieve boodschap uitdragen in Qatar, waar veel te doen is om mensenrechten. Meerdere landen sloten zich aan bij het plan van de KNVB, waaronder Engeland, Duitsland, België, Zwitserland en Denemarken. Al hun aanvoerders zouden de WK-wedstrijden spelen met deze armband, maar daar stak de FIFA een stokje voor.
[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.puna.nl/video/kosso_wk_2.mp4"][/video]

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS