Kraantje Pappie en FC Groningen brengen ode aan de stad met nieuw tenue

dec 16 2022, 12:58 NEWS
Schermafbeelding 2022 12 16 om 125530
Net als vorig jaar heeft Kraantje Pappie ook dit jaar de handen ineen geslagen met FC Groningen voor het derde shirt. Met de zware Coronaperiode achter ons is het design gebaseerd op het idee dat er na regen altijd weer zonneschijn komt. "Het ontwerp symboliseert regen, bliksem en een zon aan de horizon tegelijk. De afgelopen jaren waren voor niemand leuk. Mijn idee achter het welbekende, simpele maar doeltreffende ‘na regen komt zonneschijn’ is een ode aan de Groninger," zegt de rapper over het design.
Daarnaast wil Kraantje Pappie met het shirt uitstralen dat Groningen voor iedereen is: "Dat is ook de reden waarom naast het welbekende groen is gekozen voor roze elementen. Over roze wordt veel gedacht en gezegd. Voor mij staat het symbool voor ‘iedereen’. Dat is precies wat FC Groningen ook is; voor iedereen."
FC Groningen kan wel een opkikker gebruiken. De club staat momenteel vijftiende, één plek en één punt boven de nacompetitie. Vlak voor de WK-stop namen ze dan ook afscheid van hun trainer Frank Wormuth. In de zoektocht naar een nieuwe coach gaat het ook al niet lekker, ze werden al afgewezen door Dick Lukkien, Joseph Oosting, Dick Schreuder en Peter Bosz.