Man plande racistische aanslag tijdens Bad Bunny concert, FBI grijpt net op tijd in

jun 14 , 17:00 NEWS
schermafbeelding 2024 06 14 om 173458
Een 58-jarige man uit Arizona, Mark Adams Prieto, wordt beschuldigd van het plannen van een massaschietpartij bij een Bad Bunny-concert om een rassenoorlog te ontketenen voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. De autoriteiten beweren dat ze zijn plan hebben verijdeld.
De FBI ontdekte Prieto's plannen via een vertrouwelijke informant en stuurde een undercoveragent op hem af. Prieto zou de informant en de agent hebben gerekruteerd om hem te helpen bij de aanval, omdat hij dacht dat zij zijn racistische opvattingen over zwarte mensen, Joden en moslims deelden. Volgens de aanklacht wilde Prieto een "rassenoorlog ontketenen voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van 2024".
Prieto koos het Bad Bunny-concert in Atlanta omdat hij een hoge concentratie zwarte bezoekers verwachtte. Hij zou zelfs hebben gezegd dat hij confederatievlaggen zou achterlaten en racistische leuzen zou roepen na de aanval. De federale autoriteiten zeggen dat Prieto openlijk sprak over zijn plannen en dat hij geweren verkocht aan zijn zogenaamde vertrouwelingen.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Op 14 mei, de dag van het Bad Bunny-concert in de State Farm Arena, werd Prieto gearresteerd toen hij door New Mexico reed. FBI-agenten troffen zeven vuurwapens bij hem aan tijdens de arrestatie.
Een grand jury heeft Prieto aangeklaagd voor wapenhandel, overdracht van een vuurwapen voor gebruik bij een haatmisdrijf en bezit van een niet-geregistreerd vuurwapen.

HET LAATSTE NIEUWS