Mr. Probz wil zorgen voor economische groei in Ghana, plant gigantisch bamboe veld en creëert werkgelegenheid met fabriek

mei 07 , 12:59 NEWS
schermafbeelding 2024 05 07 om 132145
Mr. Probz maakte vorig jaar een reis naar Ghana die naar eigen zeggen 'life changing' is geweest. Achter de schermen heeft hij hard gewerkt om iets terug te doen voor het land en deze week geeft hij inzicht in waar hij mee bezig is.
Op Instagram vertelt hij dat hij bezig is met duurzame ontwikkelingen in Ghana en dan met name rondom de stad Akosombo ten noorden van hoofdstad Accra. Hij richt zich, samen met zijn partners, op het aanpakken van klimaatproblematiek en economische groei. Zijn bedrijf is naar eigen zeggen inmiddels begonnen met het planten van zo'n 65 hectare aan bamboevelden. Van de bamboe moet toiletpapier gemaakt worden in de fabriek die hij in de buurt gebouwd heeft. Dit zorgt voor de artiest voor werkgelegenheid in de omgeving van Akosombo. 
Verder gaat Probz met zijn team lokale boeren helpen met het verbouwen van hun eigen voedsel. Daarnaast bouwen ze toiletten voor de gemeenschap en scholen die goede sanitaire mogelijkheden missen.