Mula B niet welkom bij Noorderslag en geeft als reactie de beste show van het Eurosonic Noorderslag weekend

jan 25 , 15:33 NEWS
schermafbeelding 2024 01 25 om 144726
Groningen stond afgelopen week weer in het teken van het muziekevenement Eurosonic Noorderslag. Van woensdag tot en met zaterdag draaide alles in Groningen om de Europese muziekindustrie met panels, meetings en optredens door de hele stad. Er waren optredens van acts uit verschillende genres en verschillende landen, zo zagen we o.a. DYSTINCT, Bokoesam en Lusho op het FunX podium, midden op het plein, maar deden ook Oekraïense band Kalush Orchestra, Joost, Elmiene, Waterbaby en néomi hun ding op verschillende plekken in de stad. Terwijl deze artiesten allemaal onderdeel waren van het Eurosonic programma, zagen we op Noorderslag shows van o.a. Sluwe Ollie, Sef, Idaly en Reanny.
Opvallende afwezige was Mula B, die het jaar afsloot met zijn veel geprezen album Narcopop. "Maar hij kondigde toch 'Narcoslag' aan op zijn Instagram," vroegen we ons meteen af. Na hier en daar navragen hoe het zat kwamen we het programma van OOST tegen. OOST is een poppodium in het centrum van Groningen en bevindt zich dan ook midden in het Eurosonic geweld. Mula B stond daar op de line up, samen met Kingsize, Ella John en Kourosh en we zouden er al snel achter komen waarom we hem niet in het ESNS programma konden vinden. Ella John warmde het publiek op met een goede show en tegen de tijd dat Kingsize het podium betrad was de zaal al aardig vol. De Wilde Westen rapper gaf een goede en vermakelijke show, terwijl zijn team de zaal voorzag van t-shirts, bivakmutsen, lange vloei en edibles en de opblaasbare joints door de zaal vlogen.   
Rond 18:00 uur, een half uur later dan verwacht, was het de beurt aan Mula B. Hij kwam samen met producer Rangel Silaev op het podium en zette gelijk de toon. In plaats van rustig te beginnen ging hij binnen no time door de bangers Goeie Sosa, Pijp Uit en Blokke Gepikt en de hit Allang Niet Meer Van Jou. De Hagenees ging niet voor de meest voor de hand liggende volgorde, maar het werkte. Mula B verloor op geen enkel moment de controle en gaf een show die van begin tot eind goed in elkaar zat. Hij kwam voorbereid en wilde duidelijk een statement maken.
Dat statement kwam in woord en daad. Hij vertelde dat hij niet uitgenodigd was voor Noorderslag en daarom besloten had om in het hart van Eurosonic zijn eigen show te organiseren. Die boodschap zorgde ervoor dat het publiek nog harder voor hem ging. We zagen moshpits op Yeah, hoorde een verhaal over een vriend voor de track JNTP, een hele sterke live versie van Ik Kijk Soms Naar Jou en als kers op de taart nog de klassieker D2, waarmee hij nog één keer de zaal op z'n kop zette.

Tegen het einde van de show, was het wel duidelijk dat de beste show van Noorderslag niet op Noorderslag was en op het kleine podium van OOST gegeven werd in plaats van het grote podium van de 'Kleine Zaal' in de Oosterpoort, waar acts als Quiqui, Zoë Livay en Idaly te horen waren. Zonder op social media te klagen of zich onbehoorlijk uit te laten, heeft Mula B op originele wijze laten zien waarom hij een plek verdiende op Noorderslag met een van de beste en meeste originele albums van het afgelopen jaar.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 04 27 om 105117

Anouk reageert op disstrack van Ronnie Flex en noemt hem ‘Little Crying B**** N***ah’

NEWS apr 27, 10:51
soranouk

Sor schrapt zijn voorprogramma bij Ziggo Dome shows van Anouk na racistische opmerking van de zangeres

NEWS apr 27, 18:51
schermafbeelding 2024 04 27 om 194333

Geertruida wakkert geruchten aan over vertrek naar Liverpool met bericht op social media

SPORTS apr 27, 19:45
shutterstock 2346419261

Rechtszaak tegen Andrew Tate gaat binnenkort officieel van start

NEWS apr 27, 16:25