Na Cestmocro ook het instagram account van Djezja verwijderd, Fraasie krijgt waarschuwing

nov 13 2023, 14:11 NEWS
schermafbeelding 2023 11 13 om 135001
Na Cestmocro verliest ook Djezja zijn account op Instagram en ontvangt Fraasie een waarschuwing.
Vorige week werd duidelijk dat Instagram een van de twee accounts van het invloedrijke platform Cestmocro had verwijderd. De verwijdering kwam nadat het account steevast over de situatie in Gaza begon te schrijven. In tegenstelling tot mainstream media kiezen zij ervoor de Palestijnse kant van het verhaal te belichten. Het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) deed daarom aangifte tegen de pagina en enkele reageerders. Ze claimen dat de pagina oproept tot Jodenhaat.
Nu een week later lijkt het er op dat het delen van inhoud gedeeld door Cestmocro ook gevolgen heeft voor de volgers. Zo verloor Djezja dit weekend ook zijn profiel op Instagram. De rapper uit Utrecht ging nog tegen de schorsing van zijn account in bezwaar, maar ook dit hielp niet. Hij roept nu via TikTok op om hem te volgen op zijn nieuwe Instagram account @djezja.official.
Niet alleen Djezja heeft te maken gekregen met de gevolgen van het delen van inhoud van Cestmocro. Fraasie kreeg dit weekend ook een waarschuwing van Instagram, echter is ook hij niet van plan om zich in te houden met het delen van content omtrent Palestina. Hij riep zijn volgers alvast op om hem te volgen op TikTok voor het geval zijn Instagram account wordt opgeschort.