Na de KRO/NCRV stopt ook Akwasi met X na gigantische hoeveelheid racisme en haat

jan 09 , 11:36 NEWS
schermafbeelding 2024 01 09 om 114937
Akwasi werd al meerdere malen uitgenodigd om mee te doen aan het TV-programma De Slimste Mens en na een aantal keren geweigerd te hebben besloot hij nu op de uitnodiging in te gaan. Dat doet hij niet onverdienstelijk want hij fietst al een aantal dagen door de uitzendingen heen en daar is niet iedereen even blij mee.
Al sinds de aankondiging dat Akwasi mee gaat doen aan het programma is hij elke dag trending op X, het voormalige Twitter. De reacties op zijn deelname zijn doordrenkt met haat en racisme en ronduit misselijkmakend te noemen. De manier waarop Akwasi hiermee omgaat is bewonderenswaardig te noemen. Hij benoemt het racisme, deelt het op Instagram en ook zijn Omroep Zwart kaart het aan (We bestaan, maar we zijn er nog niet). Ondanks de schijnbaar positieve manier waarop hij hiermee omgaat, gaat het je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Zelfs de omroep KRO/NCRV voelt het en besluit zelfs volledig te stoppen met het platform dat zo vol staat met negativiteit zonder dat er ingegrepen wordt door Musk en de zijnen. 
De omroep bracht een statement naar buiten waarin ze de berichten aankaarten en een duidelijk standpunt innemen: "Elke avond is #Akwasi trending op X door alle racistische en negatieve posts. Wij staan als KRO-NCRV voor een samenleving waarin we in harmonie samenleven, een verbonden samenleving. Een socialmediakanaal dat aan zijn gebruikers alle ruimte lijkt te geven voor polarisatie en racisme past daar niet meer bij." KRO-NCRV-voorzitter Kuipers roept ook andere mediabedrijven op om te stoppen met het platform. 
Na het besluit van de KRO/NCRV om te stoppen heeft ook Akwasi ervoor gekozen om het platform achter zich te laten. Zelfs op dat bericht stromen de racistische en haatdragende reacties binnen.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 04 27 om 105117

Anouk reageert op disstrack van Ronnie Flex en noemt hem ‘Little Crying B**** N***ah’

NEWS apr 27, 10:51
soranouk

Sor schrapt zijn voorprogramma bij Ziggo Dome shows van Anouk na racistische opmerking van de zangeres

NEWS apr 27, 18:51
schermafbeelding 2024 04 27 om 200036jpg

Dit is hoe het internet reageert op Pincodes van Jiggy Djé en Sticks en de reply Pincode Gekraakt van Ronnie Flex

NEWS apr 27, 20:57
schermafbeelding 2024 04 27 om 194333

Geertruida wakkert geruchten aan over vertrek naar Liverpool met bericht op social media

SPORTS apr 27, 19:45
shutterstock 2346419261

Rechtszaak tegen Andrew Tate gaat binnenkort officieel van start

NEWS apr 27, 16:25