NBA YoungBoy gearresteerd na slechte dokters impressie: "The way they pronounced the things was suspicious"

apr 19 , 11:44 NEWS
schermafbeelding 2024 04 19 om 133113
NBA YoungBoy is afgelopen week op basis van meerdere aanklachten gearresteerd in zijn woonplaats Utah. Zo zou hij gearresteerd zijn wegens identiteitsfraude, vervalsing, het verkrijgen of proberen te verkrijgen van drugs, het bezit van gereguleerde stoffen en het bezit van een gevaarlijk wapen, in totaal zo'n 63 aanklachten. Vandaag is er meer informatie naar buiten gekomen over de zaak. 
Van alle aanklachten hebben de meeste een verband met het frauderen van geneesmiddelen op recept. De rapper heeft te maken met twintig aanklachten van identiteitsfraude, twintig aanklachten rondom het verkrijgen van geneesmiddelen onder een false naam en nog eens twintig gevallen omtrent andere vervalsingen. Hij en zijn crew zouden namelijk doktersrecepten hebben opgevraagd via de namen van echte doctoren, waardoor hij uiteindelijk ook gepakt is.
Een apotheker, Erik Stewart, kreeg op een gegeven moment door dat er iets niet klopte toen hij werd gebeld door een nummer dat niet overeen kwam met het geregistreerde dokterskantoor. "Usually, you don’t get a doctor calling in a cough syrup themselves. That’ll be like a nurse or something," vertelt Stewart aan KUTV. De apotheker vult aan dat de 'dokter' helemaal geen gebruik maakte van de spreektaal uit het vakgebied, waardoor de rapper uiteindelijk door de mand viel. “The way they pronounced the things – everything was suspicious.”
NBA YoungBoy had huisarrest op het moment van zijn arrestatie voor een nog lopende zaak uit 2020. De rapper was toen opgepakt voor het bezit van verdovende middelen en vuurwapens.