Netflix kondigt unieke achter de schermen documentaire aan over Spaanse voetbalcompetitie: LALIGA: All Access

mei 24 , 18:05 NEWS
unnamed 10
Netflix gaat een documentaire uitbrengen over het afgelopen voetbalseizoen in LaLiga, het hoogste niveau van de Spaanse competitie. Dat heeft Netflix bekend gemaakt via een officiële teaser trailer. "Deze docuserie neemt je mee langs de ups en downs van de Spaanse voetbalcompetitie 2023-2024 en geeft je een beeld van LALIGA als nooit tevoren," aldus de beschrijving van de trailer. 'LALIGA: All Access', is daarmee meteen de allereerste Spaanse sportdocumentaire op Netflix en is vanaf 19 juli beschikbaar.
Naar verluidt is het format van de docuserie te vergelijken met 'Drive To Survive,' een documentaire over de Formule 1. Deze documentaire van Netflix werd door Formule 1 fans geprezen, aangezien het een inkijkje gaf in hun favoriete sport. Sindsdien heeft Netflix zich achter de schermen van de golfwereld begeven met de serie ‘Full Swing’ en de Grand Slam- en ATP-tournees van tennis gevolgd met ‘Break Point’. De Spaanse voetbalcompetitie is dus de volgende sport die aan bod komt en zal zich dus ook deels achter de schermen afspelen. Op deze manier vertelt de documentaire persoonlijke verhalen van een van de meest gevolgde voetbal competities ter wereld.
“We volgen de ontwikkelingen van revelatie Girona maar zien ook van dichtbij hoe de carrières van spelers zoals Rakitic bij Sevilla, Mata bij Getafe en Muniaín bij Athletic Bilbao dit seizoen eindigden. En we zien van dichtbij hoe spelers en fans de grote derby's van het land beleven, en natuurlijk ook El Clásico,” aldus Netflix over de serie.
Alex Martínez Roig, mede-uitvoerend producent is erg blij met LALIGA: All Access. "Het is de eerste keer dat een van de grootste voetbalcompetities ter wereld het aandurft om een serie als deze te maken," vertelt Roig. "We laten de diversiteit en de kracht van LALIGA zien, de enorme band tussen fans en hun clubs en de druk die voetballers en coaches ook naast het veld ervaren. We vonden het belangrijk om de atleten menselijk neer te zetten en met hen te praten over onderwerpen als mentale gezondheid, leeftijdsdiscriminatie, doorzettingsvermogen en hun loyaliteit aan hun clubkleuren en hun stad. Het was een uitdagende, zeer verrijkende ervaring, onmogelijk om te maken zonder het talent van het Morena-team, de grote betrokkenheid van alle clubs en het vertrouwen van LALIGA zelf."
De serie verschijnt 19 juli op Netflix en hieronder zie je de eerste teaser.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 05 14 om 103351

Moordenaar van Pop Smoke is na vier jaar jeugdgevangenis al op vrije voeten

NEWS jun 24, 14:12
Netflix Hacks

Netflix denkt aan gratis abonnement met reclame

NEWS jun 24, 16:31