Nieuwe details opgedoken rondom Songfestivalincident: 'Joost Klein had meteen spijt en was erg berouwvol'

mei 14 , 11:08 NEWS
schermafbeelding 2024 05 08 om 105640 663b3e5befcaf
In de afgelopen dagen zijn er steeds meer informatie bekend rondom het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage ruimte van het Eurovisiesongfestival. Eerder was al bekend dat de artiest een vuistbeweging zou hebben gemaakt richting de vrouw, maar nu zijn er nieuwe details opgedoken Volgens informatie die het dagblad 'Aftonbladet' te weten kwam, zou Joost Klein zich meermaals uitgebreid hebben verontschuldigd na het voorval.
Joost Klein, de Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival, mocht niet deelnemen aan de finale door een incident met een cameravrouw. Volgens het kamp van Klein was hij geïrriteerd dat hij na zijn repetitie gelijk werd gefilmd, terwijl hij meermaals had gezegd dat hij dat niet wilde. Klein heeft toegegeven dat hij inderdaad een vuistbeweging richting de vrouw heeft gemaakt, zonder haar te hebben aangeraakt. Volgens 'Aftonbladet,' dat uitvoerig bericht over deze zaak, zou Klein een stuk "agressiever" zijn geweest dan in Nederland wordt geloofd. "Hij zou er ook op de één of andere manier voor hebben gezorgd dat haar camera is gebroken”, vertellen anonieme bronnen. Hoewel er geen fysiek contact heeft plaatsgevonden, raakte de cameravrouw toch gewond. Ze sneed zichzelf en moest worden behandeld.
Volgens anonieme bronnen achter de schermen had Klein meteen spijt na het incident en was erg berouwvol. Zo zou de artiest zich meerdere keren hebben verontschuldigd. “Het spijt mij, het spijt mij”, klonk het onder meer. Het is echter nog onduidelijk of de verontschuldigingen effectief aan de cameravrouw gericht waren.
De politie van Malmö had een onderzoek gestart naar het voorval, dat ondertussen grotendeels is afgerond. Het bewijsmateriaal is volgens de politie "duidelijk," waardoor de kans groot is dat aanklacht zal worden behandeld in een snelprocedure. In dat geval krijgt Joost Klein enkele weken de tijd om de documenten rond het incident in te kijken, waarna het dossier wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Emil Andersson, hoofd van de politie afdeling van het onderzoek, gaat er vanuit dat dit begin juni het geval zal zijn. 

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 26 om 173248

Rechtszaak Ali B staat op het punt te beginnen, dit is wat hem te wachten staat

NEWS mei 26, 17:34
brobbey price

Priceless teaset nieuwe muziek samen met Ajax-spits Brobbey

NEWS mei 26, 18:28
schermafbeelding 2024 05 27 om 111946

Andy van der Meijde vertelt over aanvaring met mede-international: "Ik pakte hem bij z'n strot en gooide hem weg"

NEWS mei 27, 11:15
schermafbeelding 2023 06 13 om 102851 64887157c4450 2

Maak kennis met de vrouw die er 160.000 volgers bij kreeg nadat ze indruk maakte op Mbappé

NEWS mei 27, 14:18