Nieuwe Glory-CEO vergelijkt Rico Verhoeven met Muhammad Ali: "Dát is een vechtershart"

apr 25 , 13:42 NEWS
schermafbeelding 2024 04 25 om 145204
Marshall Zelaznik is sinds kort de nieuwe CEO van Glory en hij heeft gelijk een hoop op zijn bord. In gesprek met De Telegraaf heeft hij het over het puntensysteem en de ranking, Rico Verhoeven, de Glory Grand Prix toernooien en meer.
Zelaznik vertelt over de Light Heavyweight Grand Prix in Ahoy van 8 juni. Na de Litouwer Sergej Maslobojev, de Roemenen Stefan Latescu en Bogdan Stoica en Marokkaanse Nederlander Ibrahim El Bouni, verklapt hij dat ze ook de vijfde vechter op het oog hebben. Ze zijn namelijk in onderhandeling met Bahram Rajabzadeh, die indruk maakte op de Grand Prix van een maand geleden.
Die Grand Prix won Rico Verhoeven na een zinderende finale tegen Levi Rigters. "Het verbaast me altijd als vechters opstaan en zichzelf aan dit soort testen onderwerpen. Zoals Rico liet zien waarvan hij gemaakt is," zegt Zelaznik over het toernooi, "De spinning backfist van Levi was geweldig, maar het herstel van Rico indrukwekkend. Muhammad Ali had die kwaliteit. Als hij zo geraakt werd en iedereen dacht dat hij zou neergaan, stond hij gewoon ineens weer. Hij ging nooit in elkaar. Dát is een vechtershart."
Over de ranking in de sport zei hij dat het nu nog te subjectief is en dat er gezocht wordt naar een ander systeem. Zelaznik claimt dat er meerdere ideeën op tafel liggen en overal naar gekeken wordt. "De ambitie om een puntensysteem te creëren, is een goed concept. De fans en de vechters willen allemaal weten of er objectieve criteria zijn wat betreft de ranking. Maar de uitvoering daarvan… Dat is iets waar ik het hoofd nog over breek."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 19 om 181911

Diddy biedt in video boodschap zijn excuses aan voor de gruwelijke mishandeling van Cassie

NEWS mei 19, 18:21
schermafbeelding 2024 05 19 om 122132

Max Verstappen zet twijfelaar op z'n plek met middelvinger en verandert hem in een fan

NEWS mei 19, 11:47