Nieuwe naam in dossier zedenzaak Ali B: Actrice en zangeres Birgit Schuurman legt verklaring af

mei 28 , 10:19 NEWS
schermafbeelding 2024 04 26 om 112442 662b72ecf1f9c
Actrice en zangeres Birgit Schuurman heeft een verklaring afgegeven bij de politie rondom de zedenzaak van Ali B. Dat heeft haar manager bevestigd. Over de verklaring is inhoudelijk niet veel bekend, maar haar verklaring is echter wel aan het dossier van de zedenzaak toegevoegd.
Rapper en presentator Ali B moet 12 en 13 juni terecht staan voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen. Het gaat om twee gevallen van verkrachting en één van aanranding, die gepleegd zouden zijn tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in Marokko. De incidenten zijn het gevolg van de enorme commotie rondom grensoverschrijdend gedrag in de talentenjacht The Voice of Holland, wat door programmamaker Tim Hofman begin 2022 aan het licht werd gebracht.
De 46-jarige actrice behoort echter niet tot de slachtoffers uit de drie zaken waarvoor Ali terecht voor moet staan. Zij heeft, voor zover bekend is, ook nooit aangifte tegen de rapper gedaan. Haar verklaring zit wel in het dossier onder 'overige zedenmeldingen.' Haar advocaat, Bart Swier, heeft aan het AD uitgelegd dat de verklaring van Schuurman niet gaat zorgen voor een vervolging van de aangeklaagde. "Uit haar verklaring is niets belastends naar voren gekomen en hij wordt er ook niet voor vervolgd," aldus Swier. Zelf heeft de actrice nog geen toelichting gegeven. Haar manager wil alleen bevestigen dat ze een verklaring heeft afgelegd, maar geen commentaar wil leveren.


HET LAATSTE NIEUWS