Nieuwe thuisshirt van Ajax gelekt en zorgt voor woedende reacties: "Hoop dat het een grap is"

jun 27 , 14:09 NEWS
shutterstock 2419988499 6637683cc5045 664c708adcf8d
Op sociale media zijn beelden opgedoken van het nieuwe thuisshirt van Ajax. Het gaat om gelekte beelden die naar verluidt het shirt voor het aankomende voetbalseizoen moet representeren. Echter reageren veel fans erg negatief over het design. Zo vinden veel fans dat het niet aansluit bij de geschiedenis van de club.
Het design van het thuisshirt van de Amsterdammers is al decennialang hetzelfde en wordt gekenmerkt door een wit shirt met een rode baan. Deze baan loopt verticaal van boven naar beneden en is doorgetrokken tot over de schouders. Door de geschiedenis heen is Ajax weinig uitgeweken van dit design en varieerde eigenlijk alleen met een rode of witte kraag. Zo hebben de shirts van Ajax in het verleden een open kraag, polo kraag of geen kraag gehad.
Vorig jaar leek Ajax al van zijn blauwdruk af te stappen en presenteerde een thuisshirt die volgens veel fans niet ‘des Ajax’ was. Op dit shirt werd namelijk voor het eerst in de geschiedenis afgeweken van de doorlopende rode baan. De rode baan van dit shirt hield namelijk aan de voorkant én achterkant op tot net onder de kraag en werd onderbroken met een witte lijn. Hierdoor leek het witte shirt met een rode baan meer op een wit shirt met een rood blok erop, zoals die bijvoorbeeld bij Arsenal op het shirt staat.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Op de gelekte beelden van het nieuwe shirt is te zien dat Ajax van de opmerkelijke designkeuze van vorig jaar is afgestapt. Echter zijn fans bij lange na ook niet tevreden over het nieuwe design. Daar waar vorig jaar de rode baan aan de bovenkant eindigde, lopen de banen nu niet meer door aan de onderkant. De rode baan eindigt aan de onderkant met een ronde bolling en daar zijn fans totaal niet over te spreken.
Veel mensen reageren vol verbazing op sociale media en hopen dat het shirt een grap is. Sommige vergelijken het zelfs met een lange rode tong. Ook kledingsponsor Adidas komt er niet gemakkelijk onderuit en ontvangt veel negativiteit. Adidas stond er bij de fans van de Amsterdamse club sowieso niet al te goed op dankzij het thuisshirt van vorig jaar en bovendien werd het recent aangekondigde derde shirt van het komende seizoen ook niet met open armen ontvangen.
Bekijk het shirt en een aantal reacties hieronder.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39