Ondanks tegenslag na tegenslag komt Vultures album van Kanye West binnen op 1 in 23 landen inclusief Nederland en Israel

feb 16 , 18:00 NEWS
schermafbeelding 2024 02 16 om 172904
Het is een turbulente week geweest voor Kanye West en Ty Dolla $ign. Op 9 februari kwam het album 'Vultures' uit en vanaf dat moment zijn het album en vooral Kanye West een veelbesproken onderwerp.
Zo kwam het album pas 24 uur later online op alle streamingservices en toen het album eenmaal online stond werden de twee tracks 'Carnival' en 'Good (Don't Die)' offline gehaald. Reden voor het offline halen van deze tracks kwam o.a. door een sample die Kanye West had gebruikt afkomstig van Ozzy Osbourne in de track Carnival. Bij 'Good (Don't Die)' was er toestemming gevraagd, maar was deze simpelweg geweigerd door de familie van Donna Summers. Carnival was nog te redden door de sample te vervangen, maar bij 'Good (Don't Die)' moesten Kanye West en Ty Dolla $ign hun verlies nemen en dus ging het nummer uiteindelijk woensdag offline.

Op donderdag kwam het nieuws naar buiten dat het Nederlandse tech- en distributieplatform FUGA niet blij was dat het album via een omweg door hun kanalen op streamingservices was geplaatst. Op donderdag ging het album dan ook alsnog even offline op Apple Music, maar ook deze obstakels werden overwonnen en dus kwam het album al snel weer online via een andere distributeur.

Vandaag is duidelijk geworden dat alle efforts om het album online te krijgen en te houden niet voor niets zijn geweest, want het album staat vanaf vandaag op nummer 1 in Nederland in de album charts. Dit is overigens niet alleen in `Nederland het geval, ook in Australië, Oostenrijk, Wit-Rusland, Verenigde Staten, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Belarus, Zweden, België, Canada, Tsjechië, Denemarken, Zuid-Afrika, Estland, Finland, Ijsland, Slowakije, Roemenie, Polen, Noorwegen, Nieuw Zeeland en, het meest opvallende land in dit rijtje, Israël. 


AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 02 16 om 172904

Kanye West komt op voor zijn vrouw en mishandelt man die haar aangerand zou hebben

NEWS apr 18, 10:29
schermafbeelding 2023 10 02 om 173733

Max Verstappen maakt Lewis Hamilton belachelijk tijdens stream

NEWS apr 18, 14:28
ronaldo 3

Ronaldo krijgt gelijk van arbitragecommissie en kan miljoenen euro's verwachten van oud-werkgever

NEWS apr 18, 11:43
shutterstock 627391325

Ondernemer aangeklaagd voor verkrachting nadat hij zich anders voordeed op Tinder: "Ik wilde iemand anders, niet hem"

NEWS apr 18, 10:55
dailypaper ss24 resortcreative 11 0048 copy

Daily Paper bereidt je voor op de zomer en het festivalseizoen met nieuwe collectie

STYLE apr 18, 12:45