Ondernemer aangeklaagd voor verkrachting nadat hij zich anders voordeed op Tinder: "Ik wilde iemand anders, niet hem"

apr 18 , 10:55 NEWS
shutterstock 627391325
Een Vlaamse ondernemer riskeert twee jaar celstraf wegens verkrachting omdat hij zich anders had voorgedaan op Tinder. Een zakenvrouw van 46 voelt zich bekocht. "Ik wou seks met iemand anders, maar niet hem hem."
De aangeklaagde is een 47-jarige succesvolle ondernemer. In Antwerpen runt Said S. een bekende winkel met designmeubels, waar hij na sluitingstijd dames ontvangt die hij leert kennen op datingsites. Hij is van Marokkaanse origine en had op het moment van de feiten een vrouw en kinderen.
Said deed zich op Tinder echter anders voor dan hij er daadwerkelijk uitzag. Hij gebruikte namelijk een andere voornaam, gebruikte de torso van een Italiaanse voetballer als profielfoto en zei dat hij alleenstaand was. Het slachtoffer van deze zaak, een onderneemster uit de Brusselse regio, maakte kennis met Said zijn alter ego op Tinder, waar de man zich voordeed als 'Ben.'
Ben en de Brusselse zakenvrouw hadden op 9 november 2018 een seksdate gepland in de stijl van Fifty shades of grey. Via Whatsapp stuurde Ben berichten met instructies naar de zakenvrouw en vroeg haar om bij binnenkomst een blinddoek om te doen. De vrouw heeft twijfels maar gaat alsnog in op de mysterieuze Ben. Toen ze na de vrijpartij de blinddoek afdeed, bleek de man er totaal anders uit te zien. "Als ze had geweten hoe de man er echt uitzag, zou ze geen toestemming hebben gegeven voor seks," aldus de advocaat  van het slachtoffer.
Het Openbaar Ministerie volgt de redenering van het slachtoffer. Volgens de aanklager heeft Said S. een list gebruikt en dat wijst op foute intenties. Het OM eist daarom twee jaar gevangenisstraf tegen Said. Maar volgens de aangeklaagde zijn advocaat, Sanne De Clerck, mag een andere naam en profielfoto gebruiken niet worden gezien als een list. "Stellen we ons niet allemaal mooier voor dan we in werkelijkheid zijn? Hoeveel procent van de vrouwen gebruikt op sociale media een filter om er beter uit te zien?"
De advocate waarschuwt voor een gevaarlijke situatie als haar cliënt schuldig wordt bevonden aan verkrachting. "Welke deur gaan we opentrekken als we achteraf de toestemming voor seksuele betrekkingen kunnen intrekken?"
Foto: Shutterstock/Teerawit Chankowet