Oostenrijks International treft ploeggenoot Xavi Simons op EK en bedenkt ‘gewelddadig’ plan om hem uit te schakelen

jun 03 , 12:33 NEWS
shutterstock 2315904137
Cristoph Baumgartner, een 36-jarige voetballer die met Oostenrijk naar het EK gaat, heeft een bijzonder plan voorbereid voor de wedstrijd tegen Nederland. In deze wedstrijd komt hij namelijk Xavi Simons tegen, zijn ploeggenoot bij RB-Leipzig. Tijdens een persconferentie legt uit hoe hij zijn ploeggenoot gaat stoppen in de laatste wedstrijd van de poulfase.
"Ik heb onze conditietrainer Patrick EIbenberger al gevraagd om Xavi knock-out te slaan", grapte Baumgartner over de oud-PSV'er. Eldenberger is een bekende van Simons aangezien hij naast conditietrainer van de Oostenrijkse selectie ook werkzaam is bij RB-Leipzig. Daarnaast laat Baumgartner weten dat hij het lastig denkt te gaan krijgen in de groepsfase van het EK. "We gaan de wedstrijden in Groep D zeker niet in als de favoriet, maar we zijn ons wel bewust van onze kwaliteiten". zegt de Leipzig-middenvelder. "Als we ons gaan verstoppen, verliezen we sowieso. Dus we moeten moedig zijn. We staan er nu ook beter voor dan tijdens het EK van drie jaar geleden."
In de selectie van Oostenrijk zitten een paar bekende namen die spelen of gespeeld hebben in de Eredivisie. Zo maken oud-Ajacieden Maximilian Wöber en Florian Grillitsch deel uit van de (voor)selectie, net als oud-PSV'er Philip Mwene en Feyenoorder Gernot Trauner. Echter staan er wel wat vraagtekens achter de naam van de Feyenoord-aanvoerder, aangezien hij op dit moment nog niet fit genoeg is voor het toernooi.
Foto: Shutterstock/Orange Pictures

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 05 14 om 103351

Moordenaar van Pop Smoke is na vier jaar jeugdgevangenis al op vrije voeten

NEWS jun 24, 14:12
Netflix Hacks

Netflix denkt aan gratis abonnement met reclame

NEWS jun 24, 16:31