Oostenrijkse fans drijven spot met Nederland op EK en richten pijlen op Max Verstappen

jun 26 , 15:11 NEWS
shutterstock 2041869161 65df608854c32 664720167e721 6672f208ddace
Gisteravond stonden de selecties van Nederland en Oostenrijk tegenover elkaar in de laatste groepswedstrijd van de poule. Voor Oranje draaide de avond uit op een teleurstelling, terwijl de Oostenrijkers een gat in de lucht sprongen. Vóór en na dit duel deelden veel Oostenrijkers wat plaagstootjes uit naar de Nederlanders. Daarin was ook Max Verstappen gek genoeg het doelwit.
Veel Nederlanders lijken de afgelopen weken maar met één ding bezig te zijn: Het EK in Duitsland. De verwachtingen van Oranje zijn torenhoog en bij velen is de zogeheten Oranjekoorts helemaal ingeslagen. Daardoor wordt soms nog wel eens vergeten dat er ook nog andere sporten en evenementen zijn die er toe doen deze zomer. Zo staat de Tour De France op het punt van beginnen, gaan de Olympische spelen over een maand van start en rijdt Max Verstappen deze zomer in de Formule 1 ook ‘rustig’ door. De eerst volgende Grand Prix staat dit weekend voor de deur en wordt gehouden in een land waar de Nederlanders nu liever even niet aan willen denken: Oostenrijk.
Veel Oostenrijkers maken van dit toeval gebruik en drijven de spot met de Nederlandse coureur. Zo verschijnen er verschillende beelden online waarin Oostenrijkse fans een bord bij zich hadden met de tekst: 'Lauda is beter van Verstappen.’ Daarmee bedoelen zij de Oostenrijke racelegende Niki Lauda die net als Verstappen drie keer wereldkampioen werd. Volgens veel Oostenrijkers blijft Lauda hoe dan ook een grotere coureur dan Verstappen, die wel meer overwinningen, polepositions en podiumplaatsen behaalde in zijn loopbaan.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Mocht Verstappen de Grand Prix winnen, valt er voor Nederland toch nog wat te juichen deze week. De Oostenrijkers kwamen veel beter voor de dag in de voetbalwedstrijd tegen Oranje en wonnen verrassend de wedstrijd met 2-3. Hiermee behaalden zij zelfs meer punten dan Frankrijk en eindigden daardoor op de eerste plaats. Max Verstappen kan dit verlies voor voetbalfans, die ook de Formule 1 volgen, revancheren door op Oostenrijkse bodem het Nederlandse volkslied te laten klinken op het podium na afloop van de race. Al zou dit voor de voetbalfans niet veel goedmaken die een dramatisch Nederland op de derde plek zagen eindigen in de poule.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 08 16 om 170547

Ronnie Flex viert succes met villa van ruim een miljoen

NEWS jul 23, 10:47
shutterstock 2205903191

Europese competities en spelersvakbond zijn het zat en slepen FIFA voor de Europese Commissie

NEWS jul 23, 12:44
schermafbeelding 2024 07 22 om 213930

Mustard, Ella Mai en Roddy Ricch flippen 911 van Wyclef Jean en Mary J. Blige op nieuwe track One Bad Decision

MUSIC jul 22, 21:31