Oranje krijgt dag voor halve finale te maken met tegenslag en cancelt persconferentie

jul 09 , 20:08 NEWS
schermafbeelding 2024 07 09 om 202154
Het Nederlands elftal moet toch per vliegtuig naar Dortmund reizen voor de halve finale van het EK tegen Engeland, die woensdagavond wordt gespeeld. De selectie zou oorspronkelijk met de trein van Wolfsburg naar Dortmund reizen, maar problemen op het Duitse spoor hebben deze plannen verstoord.
De KNVB meldde dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman dinsdagmiddag niet in staat was om per trein naar Dortmund te reizen vanwege een stremming op het traject. Hierdoor moest de selectie onverwacht overstappen op een vliegtuig om hun reis voort te zetten.
Door deze reiswijziging is de geplande persconferentie van Ronald Koeman en Nathan Aké op dinsdagavond om 19:45 uur komen te vervallen. Of en wanneer dit persmoment wordt ingehaald, is nog niet duidelijk. Volgens de KNVB zoekt de UEFA naar een alternatieve optie voor Koeman om de pers te woord te staan.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

De UEFA heeft teams vanaf het begin van het EK aangemoedigd om 'groen' te reizen, wat inhoudt dat de voorkeur wordt gegeven aan treinreizen boven vluchten. Echter, door de problemen met de trein heeft Oranje nu geen andere keuze dan met het vliegtuig te reizen. Normaal gesproken zou de treinreis iets meer dan twee uur duren, terwijl de vlucht ongeveer een uur in beslag neemt.
Doordat ze pa 's avonds vliegen heeft Oranje niet de ideale voorbereiding. Morgen om 21:00 speelt het Nederlands Elftal in Dortmund tegen het Engeland van trainer Southgate.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39