Oud-Ajacied Tijjani Babangida opgenomen in ziekenhuis na zwaar auto-ongeluk: Broer Ibrahim overleden

mei 10 , 10:06 NEWS
schermafbeelding 2024 05 10 om 103208
Tijjani Babangida is opgenomen in een ziekenhuis na een verkeersongeluk in zijn geboorteland Nigeria. Dat meldt de Nigeriaanse voetbalbond aan verschillende media uit Nigeria. De oud-speler van Ajax verkeerd in een kritieke maar stabiele toestand. Zijn broer Ibrahim overleefde het ongeluk niet. De 47-jarige ex-Volendam speler wordt vrijdag begraven.
Het ongeluk vond plaats op de snelweg van Kaduna naar Zaria. Naast Tiijani en zijn broer zaten de vrouw van Tijjani en een dienstmeisje ook in de auto. Na het ongeluk zijn ze naar een ziekenhuis in Zaria gebracht. Volgens de Nigeriaanse voetbalbond is Babangida inmiddels bij bewustzijn. Babangida was de laatste jaren voorzitter van de Nigeriaanse spelersvakbond. Het nieuws van het ongeluk werd bevestigd door secretaris en oud ploeggenoot Emmanuel Babayaro:  ‘Kameraden! Laten we bidden voor onze president, Tijani Babangida, die zojuist een gruwelijk auto-ongeluk heeft gehad langs de weg Kaduna-Zaria. Daarbij stierf Ibrahim Babangida, zijn jongere broer.’
De inmiddels 50-jarige Babangida begon zijn loopbaan in 1991 bij Roda JC in. Hij kwam ook nog uit voor VVV-Venlo en vertrok in 1996 naar Ajax. Babangida stond tot 2003 onder contract in Amsterdam en werd ook nog verhuurd aan Vitesse. Daarnaast maakte hij ook minuten als international voor zijn land, behaalde goud op de Olympische Spelen van Atlanta en nam deel aan het WK van 1998.