Ouders PSV-Hooligan die Sevilla keeper aanviel boos op directie PSV

feb 24 2023, 21:36 NEWS
Schermafbeelding 2023 02 24 om 213307
De ouders van de PSV-hooligan Dylano K. krijgen enorm veel 'nare berichten' naar zich gestuurd, meldt hun advocaat aan de krant De Limburger. Dylano K., bestormde donderdagavond tijdens het Europa League duel van PSV tegen Sevilla het veld en viel de doelman van Sevilla, Marko Dmitrovic, aan. De advocaat van de ouders, Paul Saris, laat weten dat de ouders boos zijn op PSV directeur Marcel Brands omdat hij zou zorgen voor 'opruiing' richting hun.
Dylano K. was donderdagavond ondanks de uitschakeling van PSV het meest besproken onderwerp na de wedstrijd. De twintigjarige PSV hooligan rende namelijk in de slotfase van de wedstrijd het veld op om Dmitrovic een klap te geven. Gelukkig bleef de schade beperkt, maar een dag later zijn de ouders van Dylano K. het doelwit. "Ik heb contact met zijn ouders en zonder daar al te diep op in te gaan; het gaat om hele nare berichten. Dat is niet los te zien van de bijna opruiende teksten van de directeur van PSV." Hiermee reageert Saris op het persbericht van PSV, waarin Marcel Brands met duidelijke bewoording afstand neemt van het incident.
"Dit is PSV onwaardig en wij schamen ons er diep voor", reageerde PSV. "Wij gaan met de betreffende instanties in gesprek hoe we de stadionverboden beter kunnen handhaven, hopelijk door middel van een meldplicht."
Paul Saris vindt echter dat Brands te ver is te gaan in de bewoording. "Dan hoor ik hem zeggen: ‘Als het aan mij ligt, krijgt die jongen een levenslang stadionverbod.’ Kom op. Je kent niet eens alle feiten en omstandigheden. Deze meneer is geen rechter, volgens mij. Het is een kwalijke ontwikkeling dat alles maar vanuit een bepaald standpunt de ether in gegooid wordt. Er verdwijnt nu wel heel veel nuance. Ik vind dat we met zijn allen de verantwoordelijkheid hebben om eerst de feiten maar eens af te wachten. Dat geldt voor iedereen, van de club tot media. Maar ja, dat is niet meer van deze tijd.”
Dylano K. is vrijdag verhoord door de politie. "Maar zoals dat voor iedere verdachte geldt, moeten we er rekening mee houden dat er allerlei zaken kunnen spelen die van invloed zijn op bepaald gedrag", legt de advocaat uit. "Het is aan de rechter om daarover te beslissen." Op 8 maart staat Dylano K. voor de rechter. Hierover wil de advocaat niks kwijt. "Wat ik wel kwijt kan, is dat mijn cliënt niet door medesupporters is geslagen na het incident. Dat is door de club de wereld ingebracht en ook dat is een component van opruiing."
Het incident van donderdagavond heeft hoogstwaarschijnlijk nog vergaande gevolgen voor PSV. Er hangt nu namelijk een forse straf van de UEFA boven het hoofd van de club uit Eindhoven.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 06 om 034223

Drake is de leugens van Kendrick Lamar zat op disstrack 'The Heart Part 6'

NEWS mei 06, 3:43
shutterstock 2197777103

Ex van Rico Verhoeven richt pijlen opnieuw op de kickbokser en suggereert dat hij niet voor zijn familie zorgt

NEWS mei 06, 17:30
joost

Joost Klein zet club in Malmö op zijn kop met verrassingsoptreden: "Joost just punched me in the face, it was awesome"

NEWS mei 06, 2:56
diegomaradona

Familie Maradona heeft het bizarre plan om het lichaam van de voetballer op te graven

NEWS mei 06, 10:48
schermafbeelding 2024 05 06 om 163817

17-jarige opkomende rapper gaat viral met Drake diss op BBL Drizzy beat van Metro Boomin

NEWS mei 06, 16:05