Pierre van Hooijdonk maakt Memphis Depay belachelijk om hoofdband

jun 07 , 11:52 NEWS
schermafbeelding 2024 06 07 om 124822
Het Nederlands elftal speelde gisteravond een voorlaatste oefenwedstrijd tegen Canada in aanloop naar het aankomende EK in Duitsland. Deze wedstrijd, die werd gespeeld in De Kuip, werd uiteindelijk overtuigend gewonnen met 4-0. Na de wedstrijd leek de meeste aandacht niet uit te gaan naar de tactiek of opstelling, maar naar de accessoire van Memphis Depay. De tweede topscoorder van het Nederlands elftal verscheen namelijk aan de aftrap met een witte zweetband op zijn hoofd.
Naast dat de opvallende zweetband veel aandacht trok op sociale media, bleek het bij de Nederlandse media ook een veel besproken thema te zijn. Zo grapte analist Pierre van Hooijdonk voor de camera van de NOS over de haarband en vergeleek de spits met toptennisser Nick Kyrgios. Na afloop beschreef van Hooijdonk de voorzet van Jeremie Frimpong, die hij afleverde aan doelpuntenmaker ‘Memphis Kyrgios.’ “Noem je Memphis nou Kyrgios?”, vroeg presentator Gert van ‘t Hof. “Memphis Kyrgios, ja”, lacht Van Hooijdonk. Echter komt de grap van de analist niet helemaal goed uit de verf.
Zelfs in de persconferentie met bondscoach Ronald Koeman blijkt het feit dat Memphis Depay tijdens de wedstrijd een simpele hoofdband droeg interessant genoeg om daar naar te vragen. “Wat is nou een functie van een haarband?” Vroeg sportjournalist Valentijn Driessen aan Koeman. “Weet ik niet, dat zal je moeten vragen,” reageerde Koeman. Vervolgens legt de bondscoach uit dat hij het pas vlak voor de wedstrijd zag. “Dus daar ga ik even een nachtje over slapen,” zei Koeman cynisch tegen de journalist van De Telegraaf. 

HET LAATSTE NIEUWS