Politie houdt ME achter hand voor het afscheid van Bigidagoe: "We nemen zichtbare en onzichtbare maatregelen"

mrt 01 , 16:24 NEWS
schermafbeelding 2024 03 01 om 170956
Dit weekend nemen familie, vrienden, kennissen en fans afscheid van Bigidagoe. De rapper werd afgelopen weekend doodgeschoten na een feest in de buurt van Station Sloterdijk in Amsterdam.
In de dagen na de schietpartij gebeurde er veel in Amsterdam. Zo vonden er in één nacht drie explosies plaats die volgens de politie verband hielden met de dood van Bigidagoe. Woensdag werd er een verdachte aangehouden op het vliegveld in Parijs en keerde de rust enigszins terug in de stad.
De politie houdt er toch rekening mee dat er van alles kan gebeuren bij het afscheid, de uitvaartplechtigheid en de begrafenis. Ze laten weten dat ze de ME achter de hand houden, terwijl vanavond het afscheid plaatsvindt in Amsterdam Zuid-Oost. Op dezelfde plek zal morgen de uitvaartplechtigheid zijn en vanaf daar zal er een stoet vertrekken naar begraafplaats Westgaarde in Amsterdam West.
Het Parool meldt dat de recherche samen met analisten continue bezig is met het verzamelen van informatie, want de spanningen in de stad zijn hoog opgelopen. De politie zet alles op alles om verdere escalatie te voorkomen en vandaag en morgen zijn daarin twee belangrijke en risicovolle momenten.
Een woordvoerder van de Amsterdamse politie zegt: “Wij werken op basis van informatie, en zetten aan de hand daarvan ons personeel in. We nemen zichtbare en onzichtbare maatregelen. Over aantallen en de aard van het in te zetten personeel, doen we geen mededelingen.”