Politiechef Frank Paauw legt uit wat de aanleiding was van moord op Bigidagoe: “Het was geen geplande liquidatie“

apr 04 , 19:06 NEWS
schermafbeelding 2024 04 04 om 185457jpg
Op 25 februari werd Bigidagoe na een ruzie op een feest in de buurt van Station Sloterdijk op 27-jarige leeftijd doodgeschoten. In het programma Het Verhoor van AT5 legt de hoofdcommissaris van de politie in Amsterdam Frank Paauw uit wat de aanleiding was voor de moord na uitgebreid onderzoek.
"Als je daar sec naar kijkt... even los van wat er in de context voor conflict zat, is het eigenlijk verkeerde plek, verkeerde tijdstip en de verkeerde ruzie", legt de politiechef uit. "Het was geen situatie waarbij het een op voorhand geplande liquidatie was."
Met de verklaring van de politiechef wordt in één keer afgerekend met alle wilde verhalen die rondgingen na de moord op Bigidagoe. Als Paauw wordt gevraagd om een verklaring voor de stijging in het aantal moorden in Amsterdam heeft hij ook hier een duidelijk antwoord op. "Als het niet is dat het zit in een cluster van zware georganiseerde criminaliteit, die een vete met elkaar moeten uitvechten, zijn dit de variabelen die in een grote stad kunnen voorkomen."