PSV onthult nieuw uitshirt en wordt overspoelt met negativiteit: supporters gaan zelfs protesteren

mei 10 , 14:56 NEWS
schermafbeelding 2024 05 10 om 151805
PSV heeft vandaag het uitshirt van komend seizoen bekendgemaakt en ontvangt daarop merendeels negativiteit. Veel supporters zijn het niet eens over de kleuren, vooral de kleuren van het logo. Sommige fans willen zelfs een protest uitbrengen tijdens de wedstrijd van aankomende zondag.
Het nieuwe uitshirt is een verwijzing naar het testbeeld van een Philips-televisie 'dat een iconische status in de TV-geschiedenis verwierf', schrijft PSV op zijn clubwebsite. "Tegelijkertijd kijken Puma en PSV met het design naar de toekomst en naar de nieuwe generatie. De innoveerders van de toekomst." Fans zijn echter niet te spreken over het nieuwe shirt en lijken de verwijzing niet te kunnen waarderen. Vorige week lekte er al beelden uit van het shirt, waar ook niet positief op werd gereageerd en dat is met de officiële onthulling niet anders. Veel mensen plaatsen onder het aankondigingsbericht reacties met de braak-emoji. De fans laten zich vooral negatief uit over de kleuren van het logo, die geel is in plaats van de traditionele kleuren. 
Grote PSV-supportersgroepen roepen fans nu zelfs op om zondag, tijdens de uit-wedstrijd van tegen Fortuna, te demonstreren tegen het shirt. Het is de bedoeling om het oude shirt van PSV mee te nemen en omhoog te houden uit protest.
Bekijk het shirt en de demonstratie-oproep hieronder.