Publiek Eurovisie Songfestival reageert woedend op afwezigheid Joost Klein

mei 10 , 22:01 NEWS
schermafbeelding 2024 05 10 om 220035
De beslissing dat Joost Klein vrijdagavond niet mag deelnemen aan de optredens voor de vakjury van het Eurovisie Songfestival wordt door het publiek niet gewaardeerd. Terwijl de show om 21:00 uur begon met verschillende vlaggen werd er op het moment dat de Nederlandse vlag werd getoond op het podium een luid boe-gejuich gehoord door de zaal.
Om 20:30 werd bekendgemaakt door een woordvoerder van de organisatie achter het Eurovisie Songfestival dat Joost Klein vanavond niet meer mocht doen. Dit omdat het onderzoek naar aanleiding van een 'incident' nog steeds loopt. Bij uitzondering worden de punten vanuit de vakjury niet gegeven op basis van het optreden van vanavond, maar op basis van de halve finale beelden. Het is nog steeds onduidelijk of Klein morgen wel mee mag doen met de finale van het Songfestival.
Over welk 'incident' precies plaatsgevonden heeft, is nog steeds onduidelijkheid. Op beelden die op sociale media rondgaan is te zien dat Joost Klein zonder zijn toestemming werd gefilmd door Eden Golan nadat hij kort daarvoor geen foto met haar wilde maken. Later vandaag zijn er ook beelden online gekomen van een Israëlische nieuwslezer die bij Joost Klein en Appie Musa verhaal kwam halen op een intimiderende manier. Volgens de Zweedse nieuwssite zou het incident zijn dat er een fysieke confrontatie zou hebben plaatsgevonden tussen Klein en een fotograaf.