Quincy Promes dieper in de problemen: Spartak Moskou verbreekt per direct banden met voetballer

jul 01 , 18:52 NEWS
schermafbeelding 2024 07 01 om 185241
Spartak Moskou heeft de samenwerking met Quincy Promes stopgezet. De Russische club maakt vandaag bekend dat het contract met Promes per direct is beëindigd. De voetballer werd in februari tijdens een trainingskamp in Dubai opgepakt. Uitlevering naar Nederland dreigt nog steeds voor Promes, waar een celstraf op hem staat te wachten.
Promes kwam in Dubai tijdens het trainingskamp in de problemen doordat hij een verkeersongeluk had veroorzaakt en gelijk was doorgereden. Toen hij na het trainingskamp terug naar Rusland wilde vliegen met Spartak Moskou werd Promes aangehouden op het vliegveld. Door de aanhouding ging ook het Nederlandse Openbaar Ministerie zich ermee bemoeien en vragen om uitlevering.
De zaak voor het doorrijden in Dubai en het uitleveringsproces lopen beide nog. Op dit moment is Promes onder voorwaarden op vrije voeten in Dubai.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Als Nederland uitlevering voor elkaar krijgt dan zal Promes 7,5 jaar achter de tralies verdwijnen. Promes is in Nederland namelijk veroordeeld voor het neersteken van zijn neef en betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. In beide zaken loopt het hoger beroep nog en ontkent Promes alle beschuldigingen.
In Rusland zat Promes veilig voor de Nederlandse justitie, omdat er geen uitleveringsverdrag is tussen Rusland en Nederland.
Promes zal in Nederland nog 7,5 jaar de cel in moeten. Anderhalf jaar voor de steekpartij van zijn neef en nog eens zes jaar voor de betrokkenheid bij drugshandel. Die laatste zaak kwam pas later aan het licht. Zoals gezegd loopt het hoger beroep in beide zaken nog. In theorie zou hij dus nog aan een celstraf kunnen ontsnappen. Zelfs als hij uitgeleverd zou worden.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 08 16 om 170547

Ronnie Flex viert succes met villa van ruim een miljoen

NEWS jul 23, 10:47
shutterstock 2205903191

Europese competities en spelersvakbond zijn het zat en slepen FIFA voor de Europese Commissie

NEWS jul 23, 12:44