Quincy Promes is Nederlandse justitie wederom te slim af en gaat toch mee op trainingskamp

dec 22 2023, 12:21 NEWS
quincy promes1
In januari heeft Quincy Promes zijn ploeg Spartak Moskou een trainingskamp ingepland in de Verenigde Arabische Emiraten. Het was echter de vraag of Promes wel mee kon. Doordat hij veroordeeld is voor het neersteken van zijn neef en verdacht wordt van grootschalige import van cocaïne wil Nederlandse justitie hem graag oppakken. Hij staat dan ook internationaal gesignaleerd, wat betekent dat hij overal ter wereld gearresteerd kan worden en naar Nederland gestuurd kan worden.
Verschillende Russische media schrijven vandaag dat Promes een verblijfsvisum heeft gekregen voor VAE. Ook al zou hij ondanks het visum nog steeds gearresteerd kunnen worden, lijkt het land aan te geven dat niet van plan te zijn door hem de verblijfsvergunning te geven. Promes blijft op deze manier de Nederlandse autoriteiten te slim af, terwijl hij in Rusland bezig is om een Russisch paspoort te bemachtigen. Rusland levert geen burgers uit, dus hij zou dan veilig zitten.
Promes is veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor het neersteken van zijn neef en via een civiele procedure ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Tegen beide uitspraken is de voetballer in beroep gegaan. Een groot deel van het bewijs tegen Promes werd verzameld doordat zijn telefoon afgeluisterd werd in een andere zaak. Hij word namelijk ook verdacht van het importeren van een grote partij drugs en ook daarvoor zou justitie hem maar wat graag naar Nederland halen.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 02 16 om 172904

Kanye West komt op voor zijn vrouw en mishandelt man die haar aangerand zou hebben

NEWS apr 18, 10:29
schermafbeelding 2023 10 02 om 173733

Max Verstappen maakt Lewis Hamilton belachelijk tijdens stream

NEWS apr 18, 14:28
ronaldo 3

Ronaldo krijgt gelijk van arbitragecommissie en kan miljoenen euro's verwachten van oud-werkgever

NEWS apr 18, 11:43
shutterstock 627391325

Ondernemer aangeklaagd voor verkrachting nadat hij zich anders voordeed op Tinder: "Ik wilde iemand anders, niet hem"

NEWS apr 18, 10:55
dailypaper ss24 resortcreative 11 0048 copy

Daily Paper bereidt je voor op de zomer en het festivalseizoen met nieuwe collectie

STYLE apr 18, 12:45