'Quincy Promes komt goed weg na aanhouding in Dubai en ontloopt uitlevering aan Nederland'

mrt 04 , 16:32 NEWS
schermafbeelding 2024 03 04 om 163025
Quincy Promes komt goed weg. De oud-international was in Dubai gearresteerd nadat hij was doorgereden bij een ongeluk. Er hing een gevangenisstraf boven het hoofd van de voetballer, maar hij mag dinsdag toch terugvliegen naar Moskou.
Diverse Russische media laten dit weten. Vorige week vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat Promes was aangehouden op het vliegveld van Dubai voor zijn aandeel in een auto-ongeluk. Echter was de voetballer weggereden en daar staan forse straffen op in Dubai. De maximale straf voor een vergrijp als dit in Dubai is 3 jaar celstraf. Vandaag blijkt dat de voetballer weg komt met alleen een geldboete. 
Het nieuws van de aanhouding bereikte vrijdag al snel Nederland en dus liet het Openbaar Ministerie weten dat ze in contact waren met Verenigde Arabische Emiraten om Promes naar Nederland uit te leveren. Volgens de Russische media is ook hier geen sprake van en speelt de voetballer hoogstwaarschijnlijk aanstaande zondag weer voor Spartak Moskou.
Quincy Promes is in Nederland veroordeeld tot 6 jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de invoer van 1350kg cocaïne, maar omdat hij woont in Rusland en dit land geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland kan Promes daar vrij rondlopen.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS