‘Quincy Promes probeert Russische nationaliteit te krijgen om zo uitlevering naar Nederland te voorkomen’

dec 11 2022, 11:45 NEWS
Schermafbeelding 2022 12 11 om 114334
Quincy Promes wordt mogelijk binnenkort Russisch. Dat meldden verschillende Russische media, de speler zou namelijk via zijn club Spartak Moskou een paspoort hebben aangevraagd.
Het bericht komt van de voetbaljournalist Ivan Karpov die er ook vanuit gaat dat de naturalisatie van Promes lukt. Eerder vroegen de Braziliaanse spelers Malcom en Claudhino, twee spelers die voor Zenit Sint Petersburg spelen, ook de Russische nationaliteit aan en dat was zonder problemen mogelijk.
'Tegen Promes speelt in zijn thuisland een strafzaak met betrekking tot drugs,' schrijft Ivan Karpov in zijn Telegram kanaal. 'De afgifte van een Russisch paspoort aan Promes is een ​​lange neus naar onze ‘buitenlandse partners’: kijk eens wat een gave kerel van jullie naar ons is overgelopen.'
Promes speelde van 2014 tot 2018 voor Spartak Moskou en werd daar een held. Na een avontuur bij Sevilla en Ajax werd Promes in februari van 2021 weer met open armen ontvangen bij Spartak Moskou. De transfer naar Spartak Moskou was opmerkelijk omdat hij een neef zou hebben neergestoken op een familiefeest. Daarnaast wordt Promes ook verdacht van drugshandel en betrokkenheid bij een criminele organisatie.
De strafzaak van Quincy Promes wordt op 3 maart in 2023 inhoudelijk behandeld. Tijdens de regiezitting in oktober werd 3 maart van volgend jaar gekozen met als voorwaarde van de rechtbank dat Promes er dan ook fysiek bij zal zijn in de rechtszaal.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 05 14 om 103351

Moordenaar van Pop Smoke is na vier jaar jeugdgevangenis al op vrije voeten

NEWS jun 24, 14:12
Netflix Hacks

Netflix denkt aan gratis abonnement met reclame

NEWS jun 24, 16:31