Rai Vloet gaat in hoger beroep tegen celstraf na doodrijden vierjarige jongen: "We moeten wel"

apr 14 2023, 15:54 NEWS
schermafbeelding 2023 04 03 om 131309
Rai Vloet werd onlangs tot 2,5 jaar cel veroordeeld voor het doodrijden van de vierjarige Gio. Hij reed volgens justitie ruim 200 kilometer per uur met drank op toen hij het ongeluk veroorzaakte bij Hoofddorp. De voetballer laat via zijn advocaat Erik Thomas weten dat hij in beroep gaat tegen de straf. Thomas zegt dat ze wel moeten 'nu ook het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat'.
Het Openbaar Ministerie eiste 3,5 jaar cel tegen Vloet, maar de straf viel dus lager uit. Het OM wil nog niet zeggen waarom ze precies in hoger beroep gaan en ze hebben het enkel laten weten aan Vloet en zijn team. Advocaat Thomas heeft een opvallende verklaring voor het hoger beroep. Hij zegt dat ze het doen, omdat het OM het ook doet: "Als zij het intrekken op het laatste moment en wij hebben niks ingediend, dan is de straf ineens onherroepelijk’’, zegt Thomas. ,"Daarom zullen wij nu ook hoger beroep aantekenen.’’
In november 2021 reed Vloet ruim 200 kilometer per uur op de A4 bij Hoofddorp met teveel alcohol in zijn systeem. Hij klapte op de auto van een gezin en daarbij raakte de vierjarige Gio zo ernstig verwond dat hij kort na het ongeluk overleed. Vloet zat met een vriend in de auto en loog in eerste instantie nog over degene die achter het stuur zat. Hij speelde op het moment van het ongeluk bij Heracles, maar vertrok niet veel later naar Kazachstan, omdat Nederland naar eigen zeggen onbewoonbaar geworden was voor hem. Inmiddels speelt hij bij FK Oeral.